Димитровградското художествена галерия П.Чурчулиев“ ще представи изложба с произведения на

...
Димитровградското художествена галерия П.Чурчулиев“ ще представи изложба с произведения на
Коментари Харесай

Редят изложба на художници от Димитровград в „Чурчулиев“

Димитровградското художествена изложба „ П.Чурчулиев “ ще показа галерия с творби на локални създатели. Обичайно в края на годината доста галерии в страната вършат галерия с произведения на локални създатели. Такава  традиция имаме и в нашия град, макар че заради разнообразни аргументи през годините тя не е могла да се осъществя годишно.  Поставихме си за цел да обновим тази традиция и вероятно да я превърнем в годишно събитие, оповестиха от галерията.

 Името на изложбата  „ Своя пътека “  е заимствано от добре познатия стих на Пеньо Пенев – „...всеки своя пътека си има.. “  от една страна като отпратка към предишното на града, което малко или доста ни е повлияло във всички значими аспекти на живота, а от друга ни демонстрира самостоятелните търсения на всеки създател, пътеката, която всеки един си е избрал и следва.  

Изложбата е много разнообразна като стилистика и род. Ще забележим произведения в класическите жанрове живопис и графика, икони, приложни работи като статуя, дърворезба, бижута, керамика и лампи.

Представени са както познати на публиката създатели като Надежда Стойнева, Стефан Чурчулиев, Йордан Йорданов, Ивайло Господинов, Георги Георгиев, Ваня Илчева, Емилия Стоева, по този начин и младите ученици на НХА -  Стефани Колева - графика, Ния Господинова - керамика, Стефан Кузев - дърворезба. За първи път ще покажем и приложните работи на Христо Тодев, който ловко съчетава инженерното си обучение с творчеството.

Една свежа и забавна експозиция, която демонстрира, че и нашият град има принос към развиването на актуалното българско изкуство както с  утвърдени създатели, по този начин и с млади, само че извънредно надарени актьори, за които следва да чуваме все по-често.

Изложбата се открива през днешния ден и ще продължи до  края на януари. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР