Димитровград. Омбудсманът Мая Манолова ще настоява кметът на Димитровград Иво

...
Димитровград. Омбудсманът Мая Манолова ще настоява кметът на Димитровград Иво
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова: Ще настоявам пред кмета на Димитровград да се спре застрояването в парк „Вапцаров“

Димитровград. Омбудсманът Мая Манолова ще упорства кметът на Димитровград Иво Димов да внесе ново предложение в Общинския съвет, с което да се спре осъществяването на решение, взето с съвсем цялостно болшинство (само един „ срещу “) решение за разкриване на процедура за разработване на Подробен организационен проект за регулация и застрояване на 15 дка от парк „ Никола Вапцаров “. Това стана ясно, откакто публичният бранител се срещна с жители в Димитровград, които стачкуват против смяната на предназначението на горската територия за създаване на жилищни здания, оповестиха от пресцентъра на Омбудсмана на Република България .
Инициативен комитет към този момент е основал подписка, написана досега от 3 000 жители, в която упорстват локалната власт да преразгледа решението си и да се съобрази с волята на димитровградчани.
„ Това е цялостно безсрамие и аз стоя твърдо зад настояването на жителите на Димитровград. Взетото решение нарушава духа на закона, който е в сходство с Конституцията, защитаваща правото на жителите да живеят в здравословна и удобна среда. Решенията от публичен интерес би трябвало да се вземат, откакто се чуе гласът на популацията. В този случай това не е направено “, безапелационна бе Манолова.
Тя осведоми, че институцията на омбудсмана към този момент е изпратила писма до кмета на града, регионалния шеф и ръководителя на общинския съвет, като идната стъпка е да сезира и останалите виновни институции.
Общественият бранител разгласи, че идната седмица още веднъж ще посети града, с цел да се срещне с кмета Иво Димов, който сега е в отпуск.
„ Искрено имам вяра, че и кметът, и общинските съветници ще се вразумят и ще преразгледат решението си, което е в безспорен прорез с публичния интерес ”, акцентира омбудсманът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР