Димитров триумфира след три спечелени тайбрека, среща британец в спор

...
Димитров триумфира след три спечелени тайбрека, среща британец в спор
Коментари Харесай

Григор се класира на четвъртфинал в Мелбърн

Димитров победи след три извоювани тайбрека, среща британец в спор за място на полуфинал

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на първия за годината шампионат от Големия шлем – Australian Open. Най-добрият български тенисист победи извънредно трагично с 7:6, 7:6, 3:6, 7:6 представителя на домакините Ник Кирьос.

Успехът е трети за българина против Кириос от четири срещи. Той съумя да си върне за загубата преди две седмици на шампионата в Бризбейн. Трябва да се означи, че хасковлията сподели стоманени нерви в дуела откакто съумя да завоюва и трите сета след тайбрек.

За трети път Димитров е измежду осемте най-хубави в Мелбърн след 2014 и 2017 година Преди 12 месеца българинът доближи до полуфиналите, където отпадна след страховит мач с Рафаел Надал.

За място в полуфиналите Димитров ще срещне британеца Кайл Едмънд. Той победи също в четири сета Андреа Сепи от Италия. Срещу Едмънд Димитров има две победи от две срещи.

Това е мач, в който имаше всичко. Не знам още какво да кажа, Ник игра доста добре, затрудни ме и заслужава поздравления. Мисля, че класирането ми за четвъртфиналите демонстрира, че работим доста и сме на вярната посока.

Миналата година беше страхотна, само че аз постоянно съм перфекционист и мисля, че има какво да се усъвършенства ", сподели Димитров след края на срещата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР