Димитър Стоянов, ръководител на проекта за придобиване на нов многоцелеви

...
Димитър Стоянов, ръководител на проекта за придобиване на нов многоцелеви
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Комисията за изтребителите изпълнява политическа поръчка

Димитър Стоянов, началник на плана за придобиване на нов многоцелеви военен аероплан до януари 2017 година, е безапелационен, че краткотрайната комисия в Народното събрание, която изследва събитията към избора на новия аероплан, извършва политическа поръчка, сложена на конференция от управлението на парламентарната група на ГЕРБ. Стоянов разгласи пред bTV, че най-малко четирима депутати от ГЕРБ от анкетната комисия са били и членове на комисията по защита, когато е гласуван плана за капиталов разход за новия аероплан, в това число е схемата за заплащане. Той е изумен, че не е викан в комисията като началник на плана, не са викани специалистите от работната група по плана, а единствено политически лица.

Стоянов даже разгласи, че персонално ръководителят на комисията по защита военачалник Константин Попов, който предходната година е бил и шеф на защитата и като заместник-началник на защитата е утвърдил протокола дружно със заместник-министъра тогава Димитър Кюмюрджиев и документите, по които е работила групата. Анкетната комисия се е опряла на оценката върху методиката на самостоятелен специалист, който обаче не е работил с цялата информация по плана, тъй като част от нея е класифицирана.

От думите на Стоянов излиза наяве, че екипът в Министерството на защитата е договарял с офиса за военно съдействие към посолството на Съединени американски щати метода на заплащане и по какъв начин да бъде прегласуван от Народното събрание, тъй като американската страна е възразила против схемата на заплащане на машините.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР