Димитър ПоповВ България протестния вот се е консолидирал и обединителната

...
Димитър ПоповВ България протестния вот се е консолидирал и обединителната
Коментари Харесай

Новите Андрешковци не искат да се надлъгват с бирника, грабнали са сопите да го пребият

Димитър Попов

В България протестния избор се е консолидирал и обединителната му тематика е твърдото предпочитание да разрушава статуквото радикално. Според социологическите изследвания, става дума за гласоподавателите на пет „ протестърски ” партии – Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ и Възраждане. 
Ако ви се коства несвоевременно да поставям Възраждане до останалите от четворната коалиция, грешите. Избирателите, които желаят тотална смяна, считат Възраждане за част от своята общественост. Социолозите настояват, че гласоподаватели от Политическа партия, от Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия се преориентират към Възраждане и на 2 октомври ще гласоподават за Копейкин. 

Тези хора търсят водач

 Миналата година гласоподаваха за Слави Трифонов, само че той не оправда очакванията; след това избраха Кирил Петков, само че и той не задоволи упоритостите им. Сега, на тези избори, наподобява ще застанат зад Копейкин. Възходът на Възраждане в социологическите прогнози е замайващ. Те ще бъдат или трета, или втора политическа мощ и това не се дължи на нови гласове, а на преливане от партиите, които изредих нагоре.

Защо протестърите избират Копейкин?

Защото неговото разрушително обръщение е дефинирано в най-чист тип. Той дава обещание репресии, затваряне на неуместни и смяна на държавното ръководство. С съвсем същите послания срещу парламентарната република, Има Такъв Народ печели гласове в последно време. Избирателите на Политическа партия и Българска социалистическа партия се радикализират и търсят себеподобни другаде. Вече не ги интересуват послания като „ Да изчегъртаме модела ГЕРБ ”. Този филм с моделите без друго сме го гледали доста пъти - модела Луканов, след това модела Беров, модела Костов, модела Тройна коалиция. Истината е, че у нас тези корупционни модели ги ражда самото общество. 70% от българите настояват, че биха престъпили всеки закон, в случай че той им пречи да реализират задачите си. За да измененията такава социална среда, ще би трябвало да чегъртате доста надълбоко…И таман тази концепция – да се разрушава до основи, се е загнездила в главите на протестиращите против статуквото гласоподаватели през днешния ден.
Иначе те са напълно разнообразни от политическа и идеологическа позиция. Българска социалистическа партия и Възраждане са близки до Русия, Политическа партия и Демократична България са близки до Съединени американски щати, Има Такъв Народ желаят президентска република, Възраждане тирания, а останалите парламентаризъм. Такива дълбоки несъгласия вършат невъзможна обща политическа стратегия, а затова вършат невероятно и общо ръководство. Това обаче гласоподавателите не ги тормози по никакъв начин, тъй като те не мислят за след това. Целта им от митингите през 2020 година до през днешния ден е една и съща: 

Да разрушавам в този момент, след това ще му мислим!

Имат ли болшинство гласоподавателите от протестния избор?
В последните социологически изследвания петте партии – Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия, Демократична България, Политическа партия и Възраждане, имат доверието на 50% от всички гласуващи. Това е болшинство откъдето и да го погледнете. И се случва откакто тези партии към този момент провалиха три Народното събрание за година и половина, докараха енергийна рецесия, инфлация от Виденовите времена, а предходната година ни подредиха преди всичко в света измежду страните, наранени от КОВИД. Оказа се, че България е дала 68 000 жертви в епидемията, което е 1% от цялото население на страната. И това е резултат от неналичието на ограничения против вируса. 
За да е цялостен описът, преди ден излезе и класацията на страните по Индекс на развиването. Този показател на Организация на обединените нации отразява главните демографски и стопански индикатори и съгласно него ние сме се смъкнали на 68 място в тази ранглиста. През 2019 година България беше на 56 място в този лист. 
Нищо обаче от тези резултати не съумява да понижи протестния избор, което може да бъде обяснено единствено по един метод – тези гласоподаватели са създали прочувствен, безконтролен избор, и никакви рецесии и произшествия няма да ги спрат по пътя им. Ако съдим по социологическите прогнози, действителният им брой е към 1 100 000 индивида. Те очевидно са решени да отидат до дъно и в случай че не бъдат 

спрени от безмълвното болшинство,

 което в последно време отхвърля да гласоподава, ще реализиран задачата си.
Какъв е дълбокия претекст, който движи протестния избор против статуквото?
По исторически и манталитетни аргументи, у нас страната е статукво, което е съперник и войната с него в никакъв случай не свършва. Ние, Андрешко, се надлъгваме с страната и я прецакваме на всички места, където я намерим – в общината, в данъчното, в полицията, в съда, даже в блатото. Така беше до момента. За първи път в новите времена Андрешковците не желаят да се надлъгват с бирника, а са сграбчили сопите да го пребият. 
Ето за какво на 2 октомври е допустимо да осъмнем с Възраждане като съществена опозиционна мощ.Това несъмнено ще наподобява трагично в очите на Брюксел. Няколко европейски медии към този момент писаха, че

 в България се мъти проруски завой

 и след 2 октомври е допустима ос Будапеща- София, която дружно със Белград да разцепи Европа в интерес на Русия. В Европейски Съюз се тормозят от възхода на Възраждане, тъй като имат прецеденти – Алтернатива за Германия и партията на Льо Пен във Франция. В Брюксел знаят, че българското русофилство е отлична среда за такива партии, и в случай че в Германия и Франция те са просто екзотика, у нас са действителна опасност. 
Освен ако…
Освен в случай че приемем, че възходът на Възраждане е късмет да осъзнаем,

 колко сме загазили с геополитическата си ориентировка

 Ако болшинството го разбере, евроатлантическа коалиция става неизбежна. И даже водачите на проевропейските партии да не съумеят да се договорят между тях, ще ги уговорят нашите съдружници извън. Уверявам ви, че това няма да бъде интервенция в нашите вътрешни работи. Без друго над 70% от българите имат вяра повече на институциите в Брюксел, в сравнение с българските…
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР