Димитър ПоповАко мислим за общото благо, има един необорим аргумент

...
Димитър ПоповАко мислим за общото благо, има един необорим аргумент
Коментари Харесай

Предсрочните парламентарни избори не интересуват Кремъл - Путин се страхува само от предсрочни президентски избори

Димитър Попов

Ако мислим за общото богатство, има един аргументиран мотив за предварителни избори незабавно и той е следният: голямото болшинство от българите – 63%, не е показано в това ръководство. Става дума за гласоподавателите, които твърдо поддържат НАТО, които не си показват страната като другар на Русия, които може да имат запаси към американците, само че гласоподават за алианса. Тези пронатовски настроени гласоподаватели стават още повече, когато включим и тези 80%, които утвърждават участието в Европейски Съюз. При такива публични настройки България би трябвало да се ръководи от коалиция с евроатлантическа ориентировка, в която проруските партии липсват.
Вместо това в този момент

цялото ръководство е в ръцете на проруски другарски кръг,

който има други, евразийски тактики за бъдещето. Основната фигура в него е Румен Радев, само че там са и Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов, К. Костадинов, Слави Трифонов. Сред тях няма нито един с явен проатлантически профил. Всичките са по снишаването, имат по две лица – за Изток и за Запад, а някои са откровени творения на Кремъл.
Изпълнителната власт в страната, обратно на Конституцията, не е в ръцете на премиера. Реалните управници са Румен Радев – човек, посочен от Кремъл за президент, и неговата дясна ръка в държавното управление Корнелия Нинова.
Това обезсилва един от причините против предварителните избори - че тях ги желае Кремъл, с цел да дестабилизира страната.

Не е правилно, че Москва желае предварителни избори

Кремъл съумя да направи Румен Радев президент за втори мандат и това е най-големия триумф на Путин в България. Сегашната държавна коалиция е основана от Радев и се преценява с неговите геополитически възгледи. Правителството на Петков е нерешително, неспособно и некомпетентно да се оправя с рецесии, което настройва българите против „ проамериканския “ Петков, и ги кара да имат вяра повече на „ промосковския “ президент. Какъв по-удобен министър председател ще желае Кремъл от този, който даже не схваща, че работи за Русия?
Не, на Путин не му дреме какво е държавното управление у нас. Настоящото го устройва изцяло. Той се опасява от предварителни президентски избори, които да отвеят неговия президент! Това ще е същинския неуспех на Кремъл в България, а той ще пристигна единствено след импийчмънт на Румен Радев, и то с мотивация за национално изменничество. Ето тогава Русия ще се разтревожи същински. А в този момент, дали министър председател ще бъде Кирил или Мерил, им е все едно. Тук има кой да се грижи за техните ползи на най-високо държавно равнище.
Що се отнася до партиите в Народното събрание, техните причини против предварителните избори са прям, учебникарски партиен нарцисизъм, който вижда сламката в окото, само че не вижда гредата.
Вижте по какъв начин Демократична България оправдават своя снишен престой в обединението – тъй като след тях идвали мутрите, идвали престъпните, а сега имало и война. Властта щели да я вземат провинциални орди, които и преди управлявали с Борисов, а това подсигурило разбиването на страната. И ни дават също и пример– краха на Български пощи. Пощите ги унищожиха сегашните орди, само че с пропагандата е по този начин – тя не държи сметка за времената.
От Българска социалистическа партия пък не желали избори, тъй като българският народ, в болшинството си, не желал избори. Хората очаквали по високи пенсии, битка с инфлацията, храна за бедните, а това можело да го даде единствено Нинова като вицепремиер и никой различен.
Румен Радев не желал избори, тъй като хората били изтощени да гласоподават и тъй като те били последна мярка, което значи, че рецензиите му към Петков са спектакъл и нищо друго.
Политическа партия не желали избори, тъй като не им дремело на каските. Ще ръководят на инат, до момента в който им свършат стимулантите или до момента в който министърът на културата изтрезнее...
Има Такъв Народ не желали предварителни избори, тъй като щял да се върне Борисов на бял кон и мутрите отново щели да завладеят страната.
А самият Борисов не желал предварителни избори, тъй като дано да останели тези накадърници да се провалят напълно и да ги видят хората какъв брой костват, пък тогава той щял да си намерения за избор на съмнение.

Общото опрощение за партийния нарцисизъм

идва от социолозите, които споделят, че тези партии нямат опция! Защо тогава да се мъчат отново на избори? Обаче социолозите от време на време /се/ лъжат. Казваха ли през ноември предходната година, че първи ще е ГЕРБ, а Политическа партия ще са трети? Казваха! Обаче какво стана в последните часове на изборния ден – партията на Радев завоюва! Е, още не знаем по какъв начин тъкмо стана – машините ли нещо се прецакаха, гласоподавателите ли превъртяха, само че защото ЦИК не разгласява контролните разписки, и защото нито една партия не оспори резултатите, одобряваме че социолозите са /се/ лъгали като дърти римляни.
Ами в случай че в този момент социолозите /се/ лъжат още веднъж? Вижте да вземем за пример последните социологически изследвания, които предсказват 8 партии в идващия парламент. Казват ни коя партия е първа и коя втора, обаче не ни споделят какъв % от гласоподавателите твърдо ще гласоподават. А действителните резултати на тези партии зависят точно от изборната интензивност, за която социолозите в този момент единствено гадаят.
Слава богу, че страната не се ръководи със социология, а с демократични избори. Добре е те да се проведат до есента и да бъдат доминирани от една съществена тематика:

За НАТО и срещу Русия!

Докато българският гласоподавател не се произнесе изрично по този въпрос, всяко последващо държавно управление ще бъде едва и ще изпада според от президента Румен Радев, а това подсигурява на Кремъл намерено поле за неговата агитация и мощен лост за поправяне на неуместни държавни политики.
Забавянето на предварителните избори е голям риск за бъдещето на страната. Както към този момент добре се вижда, в българското общество има радикализирани групи, подготвени да употребяват принуждение. Всички те са русофилски и това не е инцидентно. Причината е в съветската агитация, против която от 10 години насам няма никакъв отпор. Докато това държавно управление и този президент имат властта в ръцете си, отпор отново няма да има и партии като „ Възраждане “ или „ Български напредък “ на Стефан Янев ще никнат като гъби в осъществяване на план, съгласно който цялото политическо пространство би трябвало да се извърши с проруски спътници. Наглостта им ще пораства дружно с измислените рейтинги, които социолозите услужливо им подават против съответното възнаграждение.
Крайно време е, против тези радикали

да се изправи проатлантическо болшинство

с решителност да отвоюва страната от лапите на евразийството. Снишаването и търпението към путинофилите през днешния ден са най-лошата политика. Тя би трябвало да се промени на предварителни избори, а в случай че е нужно – и на избори до дупка! В противоположен случай ще дочакаме изключителни събития на площада пред Министерския съвет или пред Президентството, а това ще има надалеч по-тежки последствия за цялото общество.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР