Димитър Манолов не очаква скоро да паднат пътните блокади, протестиращите

...
Димитър Манолов не очаква скоро да паднат пътните блокади, протестиращите
Коментари Харесай

Синдикален лидер заговори за параноя, премиерът искал да къпе протестиращитесъс студена вода

Димитър Манолов не чака скоро да паднат пътните блокади, протестиращите не  проявили никакъв интерес към 36-те заплати компенсации

Нелепо е да се търсят съветски връзки при митингите на енергетици и миньори. Това е параноя! Така президентът на Конфедерацията на труда " Подкрепа " Димитър Манолов разяснява твъренията, че някои от протестиращите се били снимали с съветската посланничка. Остават и блокадите по пътищата на страната и през днешния ден, а съгласно синдикалният водач надали скоро ще паднат. 

„ Нека да кажем за какво се стигна до това блокиране! След този протест, на който пристигнаха 10 000 индивида в София, имаше цяла седмица, през която можеше в тези териториални проекти да бъдат забелязани и поправени, само че никой не си мръдна пръстта за това “, съобщи Манолов.

След като водещата Мария Цънцарова го пита дали има популярност по кое време ще пладнат пътните блокади, той се пошегува, като сподели, че щял да отиде да пита сътрудниците какво им е настроението. Вчера не бяха особенно склонни да прекратят това, добави синдикалният водач. 

И тази нощ Проходът на Републиката остана затворен, оповестява пък Българска национална телевизия. Недоволството на протестиращите е поради финалните проекти за обективен преход в районите.

Според тях държавното управление не е спазило договореностите, реализирани при предварителните диалози.

Хората упорстват да бъде обезпечена прехраната им слeд като бъдат закрити предприятията, в които работят.

Според премиера Николай Денков по-голямата част от настояванията им са изпълнени.

Вчера синдикати и протестиращи отхвърлиха поканата за среща в Министерския съвет. Заговори се и за ефикасна стачка.

„ Териториалните проекти не затварят мини и ТЕЦ-ове, безапелационен е министър председателят Николай Денков. Някои от главните пътни артерии в България обаче са затворени “, разяснява пък водещият на „ Тази заран “ по бТВ Златимир Йочев. 

„ Затврят ги. Не съм аз този, който ще дава ъкъл на премиера, само че тези приказки, че там били проведени по отношение на общинските избори не му оказват помощ доста, тъй като не са правилни. На територията на комплекса „ Марица – изток “ работят хора от 60 общини “, отговори Манолов. 

„ Не забелязах никакъв интерес към предлагането на премеира за 36-те заплати компенсации “, добави той.

„ Денков в петък сподели, че е изпратил проекта (териториалните проекти – б.р.), оказа се, че в случай че го е пратил, е направил това в събота. Никой не знае какво написа в това, което е изпратил. След като ги е изпратил, той ги кани на среща в неделя. За какво да ги окъпе с хладка вода? “, попита синдикалният водач.

„ Аз самият не виждам печеливш ход, само че тъй като си имаме работа с политици, а те постоянно обичат в ръкава си да държат от време на време „ асо “. Вчера приказвах с министър-председателя по телефона и той ми сподели, че има забавни оферти. Аз им споделих, а те дадоха отговор като има забавни оферти да пристигна и да ни ги предложи “, акцентира той.

„ Протестиращите споделят: „ Ние дойдохме 10 000 индивида в София. Казахме ви какво желаеме, вие нищо от това не направихте, излъгахте ни. За какво да си приказваме с вас “ ", сподели още Манолов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg