Димитър Кузманов отпадна на четвъртфиналите на чалънджъра на твърди кортове

...
Димитър Кузманов отпадна на четвъртфиналите на чалънджъра на твърди кортове
Коментари Харесай

Кузманов спрян на четвъртфинал в Индия

Димитър Кузманов отпадна на четвъртфиналите на чалънджъра на твърди кортове в индийския град Бенгулуру, който е от категория 100.

Осмият подложен българин отстъпи на втория в схемата и някогашен №48 в света Джеймс Дъкуърт от Австралия с 4:6, 1:6 след 98 минути игра.

В първата част Дъкуърт проби и след това поведе с 3:0. При 5:3 той сервираше за сета, само че Кузманов съумя да върне брейка. Веднага по-късно 29-годишният пловдивчанин беше подложен напрегнат. Той отрази три сетбола, само че при четвъртия прати волето си в мрежата и частта приключи.

И във втория сет финалистът от предходната година Мико стартира с 0:3. В четвъртия гейм на свое подаване той отрази три брейкбола на австралиеца и завоюва играта. За страдание в шестия гейм след двойна неточност Кузманов позволи нов пробив. При 5:1 Дъкуърт сервираше за място на полуфиналите, поведе с 40:15 и осъществя първия мачбол с добър сервис.

За присъединяване си в Бенгалуру българинът заслужи 20 точки, които ще го изкачат с към 10 места от настоящето му 216-о в международната класация.

Следващата седмица Кузманов ще играе още веднъж на чалънджър в Индия – в град Пуне.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР