Димитър Кузманов напусна откритото първенство по тенис на Австралия след

...
Димитър Кузманов напусна откритото първенство по тенис на Австралия след
Коментари Харесай

Мико Кузманов аут от Australian Open след загуба от Камке

Димитър Кузманов напусна откритото състезание по тенис на Австралия след трагична загуба с 5:7 4:6 от Тобиас Камке. Кузманов стартира чудесно втория си дуел от пресявките и изглеждаше в отлична позиция да нападна класиране за финалния кръг в схемата. По този метод Мико си потегля от Мелбърн с осем завоювани точки, както и първата си победа в квалификациите на конкуренция от Големия шлем.

Срещата започва чудесно за българина, който реализира серия от цели девет следващи точки и се изстреля напред в резултата с 3:0 гейма. Мико изцяло надиграваше противника си в дългите замени, където ветеранът не намираше никакъв темп в дейностите си и непрекъснато допускаше обикновени привидно неточности. Пловдивчанинът миксираше великолепно темпото посредством слайса си, а атакуващият му форхенд влизаше отлично в приложимост. Всичко това разреши на Кузманов да построи задатък от 5:2 гейма. Изведнъж обаче ударите на нашия съотечественик станаха доста по-плитки и това разреши на Камке да навлиза доста във вътрешността в рамките на корта и уинърите заваляха от неговата ракета. Негативните страсти пък напълно превзеха родния ни представител, като това се оказа пагубно за него и той не взе нито гейм повече до края на откриващия сет.

Сривът в представянето на нашето момче продължи с цялостна мощ във втората част, откакто международният номер 254 осъществя трети следващ пробив в подаването на по-високоранкирания състезател. Кузманов въпреки всичко не се съобщи и незабавно отреагира с рибрейк, единствено че последва нов мощен интервал от страна на германеца, чието самочувствие непрекъснато растеше и началният удар на българина се пропука още веднъж.

Пловдивчанинът продължаваше да се бори с всички сили, а това му оказа помощ да възвърне паритета за 2:2 и даже да поведе при идната промяна на полетата. Седмият гейм беше изключително позитивен за нашия съотечественик, защото в него той осъществя два завършващи бекхенда и го завоюва на нула. Отговорът на Камке не закъсня и Мико трябваше да отразява два брейкбола при 4:4. Реакцията на родният ни представител беше повече от образцова, тъй като съумя да пласира форхенд уинър и директна точка от начален удар, само че германецът не спря да търси пробива и се снабди с по този начин скъпия задатък, който не изпусна до последната точка.
Свързани вести Мико Кузманов с първи думи след историческата победа на Australian Open Победа с трагичен поврат за Мико на AUS Open
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР