Димитър Кузманов изигра пореден силен мач, но отпадна на четвъртфиналите

...
Димитър Кузманов изигра пореден силен мач, но отпадна на четвъртфиналите
Коментари Харесай

Кузманов остана близо до нова голяма победа в Лима

Димитър Кузманов изигра следващ мощен мач, само че отпадна на четвъртфиналите на чалънджъра на червени кортове в Лима (Перу) с награден фонд 50 000 $.

Мико отстъпи с 6:7(3), 3:6 от поставеният под №5 Марко Чекинато (Италия), който е №108 в международната класация. Срещата продължи 1 час и 44 минути, а Кузманов имаше доста положителни шансове за триумф и в двата сета.

В първата част националът на България направи пробив и след това го затвърди за 5:2. Още в идващия гейм пловдивчанинът имаше два сетбола, само че ги пропиля, а след това беше и продънен. В десетия гейм той имаше още една точка за продобиване на частта, само че още веднъж не съумя. В последвалия тайбрек Чекинато завоюва с 7:3 точки.

Вторият сет стартира с брейк на българина. Италианецът го върна за 3:3, а по-късно направи още един пробив за 3:5 и след това затвори мача.

Преди това проваляне Димитър Кузманов записа пет победи в Лима. Той стартира от квалификациите, където в профил Хуан Игнасио Лонгредо от Аржентина и боливииците Федерико Зебалос и Хуго Делиен. В първия кръг на главната скица Кузманов отстрани след тричасова борба Марсело Алеваро от Салвадор. След това Мико отстрани и поставеният под №4 Роберто Карбайес Баена (Испания), който е №99 в света.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР