Димитър Желязков, по-известен с прякора си Митьо Очите, ще бъде

...
Димитър Желязков, по-известен с прякора си Митьо Очите, ще бъде
Коментари Харесай

Екстрадирането на Митьо Очите изглежда неизбежно

Димитър Желязков, по-известен с прякора си Митьо Очите, ще бъде екстрадиран от Турция, откакто турският правосъден министър Абдулхамит Гюл даде позволение, което се чака да стане скоро.
Желязков, който е упрекнат като водач на тайфа за рекет, изнудване и палежи, е в южната ни съседка от лятото на тази година. Той бе арестуван в хотел в центъра на Истанбул, където се укриваше в стаята на бургаския общинския консултант от Българска социалистическа партия Бенчо Бенчев (бел. ред. - Бенчев към този момент е самостоятелен съветник), напомня в. " 24 часа ".
Съдът в Истанбул към този момент е взел решение Желязков да бъде върнат у нас. Сега в ход било координиране с министерствата на вътрешните и на външните работи, след което решението ще се показа на правосъдния им министър Абдулхамит Гюл. Той би трябвало да го подпише. По неофициална информация Гюл е уверил основния прокурор Сотир Цацаров, че ще позволи екстрадицията на Митьо Очите.
Всъщност ролята на Гюл е да приключи така наречен административна част по екстрадицията. Тя става факт чак откакто има правосъдно решение за екстрадиция. За съпоставяне, у на нас производството по екстрадиция е единствено пред съда и неговото решение се извършва, без да би трябвало някой различен да го утвърждава.
По време на скорошната аудиенция на основния прокурор Сотир Цацаров е била дискутирана и тематиката " Бенчо Бенчев ". Бургаската прокуратура желае помощ от турската, с цел да събере доказателства дали Бенчев е помагал на Очите да се укрие в южната ни съседка. От доказателствата, които прокуратурата ще получи по тази молба, зависи обвиняването против Бенчев - за укривателство на Очите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР