Димитър ИвановИ Британската империя и представяната повече от век като

...
Димитър ИвановИ Британската империя и представяната повече от век като
Коментари Харесай

Има ли български политици като Лиз Тръс, ако искат властта да кажат: Ще работим за поражението на путинова Русия

Димитър Иванов

И Британската империя и представяната повече от век като съветска губерния България претърпяват политическа рецесия. Империята си търси нов заслужен министър ръководител, а в губернията мераклиите пресмятат, че са им нужни 121 депутати, с цел да има кабинет. Съставът не бил значим? Но дайте най-малко три свестни послания, вместо министър председателят в оставка Кирил Петков да ни зомбира като Кашпировски, че в случай че следваме образеца на починалия Кристиян Таков – смяната ще пристигна?! Звучи като в пиеса на парадокса, само че най-малко такива ги е приказвал през вчерашния ден Петков при откриването на изложбата „ Моралът е положителното “, на която са показани авторски фотографии на доцент доктор Кристиан Таков.

Контрапункт

на това противоречиво и на моменти отчайващо държание е шефът на английското външно министерство Лиз (Елизабет) Тръс. Преди дни в авторска публикация в The Telegraph тя уточни ясно и непосредствено, че в случай че бъде определена за министър-председател ще обезпечи провалянето на Русия във войната против Украйна.

„ Ще се боря на изборите като реакционер и ще управлявам страната като реакционер. В позицията на министър-председател аз ще се заема с въпроса: дали да подсигурявам провалянето на Владимир Путин в Украйна, или да подтиквам стопанската система “, написа Тръс, а стилът й толкоз припомня за духа на Тачър и Мейн.

Лиз Тръс към този момент разгласи, че ще се включи в конкуренцията да завоюва поста на водач на Консервативната партия. Това ще и обезпечи опцията да се бори и за премиерското място на страната.

От самото начало на мръсната съветска война Тръс интензивно

поддържа съпротивата на Украйна

против кремълския нацизъм.
В края на юни консерваторката прикани западните страни да удвоят напъните си в помощ на Киев, с цел да може президентът Володимир Зеленски да договаря със страната-агресор от позицията на силата.
Тръс предизвести на няколко пъти до в този момент западните сътрудници, че наивните им опити за помиряване на съветския деспот са рискови.

У нас на този стадий политици с такава ярка и ясна позиция няма. Бабуват при кого ще отиде третия мандат и доста, но доста се пазят да не настъпят съветската ушанка, да не пуснат наше оръжие за Украйна, да не цапат повече дипломацията с Митрофанова, да смучем съветски газ и нефт, с цел да ни е решето шкембето, а душата да се къпе с клишета за евроатлантизъм.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР