Димитър Главчев ще бъде кандидатът за служебен премиер на България,

...
Димитър Главчев ще бъде кандидатът за служебен премиер на България,
Коментари Харесай

Президентът Радев избра Димитър Главчев за служебен премиер

Димитър Главчев ще бъде претендентът за длъжностен министър председател на България, оповестиха от " Дондуков " 2. Президентът взе това решение откакто поредно в границите на два дни беседва с всички лица, които могат да заемат поста съгласно последните промени в Конституцията.

Държавният глава се срещна с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, с шефа на Българска народна банка Димитър Радев и подуправителите Петър Чобанов, Радослав Миленков и Андрей Гюров, както и с ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев и неговите двама заместници Тошко Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева.

В листата с евентуалните претенденти беше и омбудсманът Диана Ковачева, която разгласи, че следва да подава своята оставка пред Народното събрание, защото скоро ще постави клетва като арбитър в Съда по правата на индивида в Страсбург.

След решението на президента, по Конституция служебният министър председател би трябвало да предложи състав и конструкция на служебното държавно управление, което ще бъде назначено от президента. След това би трябвало да бъдат планувани нови парламентарни избори в двумесечен период.

Основна задача на служебното държавно управление е да провежда почтени и свободни избори, гласи член 99 от главния закон.

В петък депутатите одобриха в незабавен порядък, че назначеният за длъжностен министър председател употребява неплатен отпуск от досегашната си служба по време на своя мандат.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР