Димитър Делчев изпраща сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров заради

...
Димитър Делчев изпраща сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров заради
Коментари Харесай

Димитър Делчев със сигнал до главния прокурор заради Делян Добрев

Димитър Делчев изпраща сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров поради отхвърлянето на оставката на Делян Добрев. Това заяви самият ръководител на "Движение България на жителите " пред публицисти в Ботевград, където се срещна с представители на партиите от Република България и ДСБ, на локални обединения и жители.

"В момента сме в парламентарна рецесия, при която народен представител, който не желае да бъде в Народното събрание и е ръководител на комисия, само че неговите сътрудници го държат в Народното събрание. Отхвърлянето на оставката е противоконституционно деяние на депутатите, на което не реагира нито една институция, по тази причина сезираме Сотир Цацаров ".

Освен да сезира Конституционен съд, Делчев приканва Цацаров да ревизира има ли незаконна занемареност, защото депутатът продължава да получава заплата от 4000 лв., макар неведнъж изразеното предпочитание да напусне Народното събрание.

"Ако на следващия ден се гласоподава закон с гласа на Добрев, този закон е може да се окаже недействителен ", разяснява той.

Ботевград 12 години беше ръководен по модела ГЕРБ, чиято единствена цел е да вземе властта, с цел да усвои средства и постове. През 2015 година той беше разрушен от необятна коалиция, в този момент ГЕРБ се пробват да го върнат, само че това не трябва да се позволява, безапелационен бе той. Делчев приветства позицията на необятен кръг от партии и локални обединения, които поддържаха сегашния кмет и общинските съветници, опълчи ли се на връщането на модела.

В Ботевград Делчев беше безапелационен, че е нужна необятна "антиГЕРБ " коалиция за разтрошаване на монопола във всички общини, в която да влязат демократични партии, цивилен организации и локални обединения, които желаят разтрошаване на феодализма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР