Димитър Бербатов ще бъде третият най-добре платен футболист в индийския

...
Димитър Бербатов ще бъде третият най-добре платен футболист в индийския
Коментари Харесай

Бербатов - третият най-добре платен футболист в индийското първенство

Димитър Бербатов ще бъде третият най-добре заплатен футболист в индийския хайлайф, настояват локални издания. Нападателят, който не беше играл в клубен отбор от разтрогването на контракта си с ПАОК през 2016 година, подписа за един сезон с " Керала Бластърс ".

Новината удостовери неговия управител Емил Данчев. Той не посочи какъв брой пари ще взима футболиста през идващите месеци, само че индийските медии настояват, че в банковата сметка на Бербатов ще идват по 7,5 милиона рупии (почти 100 хиляди евро) за сезон.

Ако информацията е вярна, то голмайсторът на британската Висша лига ще се подреди на трета позиция по заплати. Преди него се подрежда Алесандро Дел Пиеро, който през 2015 година постави завършек на професионалната си кариера. Преди това той игра за " Делхи Дайнамос ", където получаваше 10,8 млн. рупии или към 150 хиляди евро на сезон.

Пред Бербатов е и някогашният му съотборник в " Тотнъм " Роби Кийн, който в " Атлетико де Колката " взима по близо 122 хиляди евро при положително показване на терена.

Българският нападател пък изпреварва европейският първенец с Франция Никола Анелка, който играеше за " Мумбай Сити " против 5,4 милиона рупии (72 хиляди евро) на сезон.

Очаква се публично удостоверение за прехвърлянето на Бербатов и от клуба в околните дни. Първенството в Индия стартира на 17 ноември и за първи път ще се играе с есенен и пролетен дял на шампионата, а не както до в този момент - по отношение на календарната година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР