Димитър Бербатов бе обявен за шеф на Българския футболен съюз

...
Димитър Бербатов бе обявен за шеф на Българския футболен съюз
Коментари Харесай

Димитър Бербатов бе избран за шеф на БФС на алтернативен конгрес

Димитър Бербатов бе разгласен за началник на Българския футболен съюз със 76 гласа на конгрес от делегати, представляващи едвам към 10-12% от общата численост на футболните клубове в България. В петък сутринта някогашната европейска футболна звезда съумя да провежда собствен избирателен конгрес в НДК, който бе избран като " фарс " от настоящото управление на футболната централа.

Първо делегатите освободиха от служба Борислав Михайлов и всички членове на Изпълнителния комитет. След това се пристъпи към гласоподаване за нов президент на БФС, като Бербатов беше единствен претендент.

Преди вота водещият Петър Величков, който е дясна ръка на Бербатов, разгласи, че на претендента са небходими 39 гласа, с цел да завоюва на първи тур. В 17 часа Бербатов беше разгласен за победител със 76 гласа " за " от 76 дали своят вот.

До тази обстановка се стигна, откакто през септември предходната година бе плануван постоянен избирателен конгрес на БФС. Изненадващо на 1 март Изпълкомът на БФС разгласи, че анулира това общо заседание. Аргументът бе, че още има висящи каузи против предходния конгрес.

Въпреки това от БФС взеха решение да запазят за 18 март зала 3 на НДК, като обяснението бе, че ще се организира конференция с неразбираема цел. Бербатов заподозря, че Михайлов ще се опита да организира конгрес без присъединяване на неговите подръжници.

Бербатов провежда клубовете, които го поддържат, с цел да се явят пред НДК. Той дойде рано сутринта със Стилиян Петров, Мартин Петров и Петър Величков

" Залата е резервирана и е платена с 30 000 лв.. Тези хора би трябвало да са доста значими, с цел да се дават толкоз доста пари от клубове, с цел да се прави такава конференция. Ясно е какъв цирк се разиграва, само че конгрес има. Конгресът не е анулиран. В зала 3 би трябвало да бъдем позволени, тъй като сме си издигнали документите изцяло в периодите на БФС. Ако не ни позволен в залата, имаме адвокати с нас, с цел да забележим какво ще предприемем. Ще изчакаме да се появи БФС, с цел да се организира конгресът ", разяснява Бербатов на влизане, представен от " Сега ".

По същото време пристигна и изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов, който сподели, че е е пристигнал, с цел да анулира конгрес, който е анулиран преди 18 дни.

Тогава пристигнаха и почитателите на " ЦСКА-София ", които са уверени, че БФС ще организира конгрес и се събират, с цел да окажат поддръжка на Бербатов.

Сградата на НДК бе затворена, а Бербатов съумя да уреди да пристигна нотариус, който би трябвало да установи, че не го позволяват. По това време се появи и спортният министър Радостин Василев, с цел да ревизира обстановката персонално.

Най-накрая към 11 часа Бербатов съумя да влезе в зала 3 на НДК и реши въпреки всичко да стартира да организира Конгрес без наличието на управлението на БФС, на представители на УЕФА и ФИФА. Избрани бяха всички комисии по избора и се стартира провеждането на конгрес. Накрая Бербатов бе одобрен като началник на БФС, което ще докара до нова серия от правосъдни каузи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР