Димът от горските пожари в западната част на САЩ достигна

...
Димът от горските пожари в западната част на САЩ достигна
Коментари Харесай

Димът от пожарите в САЩ достигна Европа

Димът от горските пожари в западната част на Съединени американски щати доближи освен източния бряг на страната, само че и до редица страни в Северна Европа. Това оповестява ТАСС, базирайки се на американски учени.
Те основават мнението си върху изображения, направени от спътници. В момента времето е удобно за източната посока на въздушните потоци. " Понякога върху въздушните течения в горните пластове се наслагва несъмнено количество пушек, което обезпечава обща наклонност в цялата страна. Сега това се случва още веднъж ", споделя Мат Солум от Националната метеорологична работа на Съединени американски щати в Солт Лейк Сити, Юта. „ Това несъмнено не е за първи път “, добави той.
 Военните не престават да оказват помощ в битката с пожарите Военните не престават да оказват помощ в битката с пожарите
Военнослужещи и техника от Сухопътните войски и Военновъздушните сили (ВВС) не престават да оказват дейна помощ в битката с пожарите в...
Ким Ноутън от Съвета за отбрана на естествените запаси в Ню Йорк обръща внимание на кървавочервения залез в мегаполиса във вторник. Ноултън изясни явлението с нарасналото наличие на нездравословни частици в атмосферата, обвързвано с пушек от пожарите.
Според CNN, представена от БГНЕС, броят на жертвите на горските пожари в западната част на Съединени американски щати доближава 36 души. Най-трудната обстановка остава в щатите Орегон, Калифорния, Айдахо и Вашингтон. В 10 западни щати са пламнали 87 огромни горски пожара, сочат последните данни на Националния междуведомствен пожарен център със седалище в Айдахо. Някои от огнените стихии са достигнали рекордни равнища. Общата им повърхност е към 1,9 милиона хектара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР