Диляна Попова стартира професионалния си път в журналистиката преди 15

...
Диляна Попова стартира професионалния си път в журналистиката преди 15
Коментари Харесай

Диляна Попова: Вече 15 години Vesti.bg e мястото, където намираме повече истории, повече анализи, повече новини

Диляна Попова започва професионалния си път в публицистиката преди 15 години, а от 10 години нейна пристрастеност е престъпната публицистика.
От 2 години тя е част от " Нетинфо ", член на фамилията на United Group. От година е основен редактор на, уебсайт отговарящ на най-високите журналистически стандарти с отговорност и почитание към читателите.

15 години e един от-четените новинарски уеб сайтове в България, на какво съгласно теб се дължи това?

За мен е чест да съм част от Нетинфо и United Group и да управлявам един от най-четените, авторитетни и разпознаваеми новинарски уеб сайтове в България. Вярвам, че е един от най-четените уеб сайтове в България. Успехът ни е цялост от доста фактори, измежду които екипна работа и професионализъм. е мястото, където намираме повече. Повече истории, повече разбори, повече интернационалните вести, начин на живот и звезди. Сайтът, в който можете да разберете света, в който живеем.

Гордеем се също с това, че научихме хората да четат повече и по-дълги текстове, което е в прорез със актуалните трендове за бързо засищане с информация.

 2023г. беше белязана от появяването на AI, който от ден на ден навлезе в другите сфери на живота. Как изкуствения разсъдък промени работата в редакцията на?

През 2023 година изкуственият разсъдък промени работата на медиите по целия свят. Глобалната наклонност не подмина и нас. Vesti.bg е една от първите български медии, които сполучливо внедриха AI в своята работа.

Въпреки първичния боязън към новото и незнайното, в последна сметка, внедряването на изкуствения разсъдък в работата на редакцията на докара до по-ефективното и новаторско даване на новините на потребителите, като в същото време обезпечи по-голяма акуратност и надеждност на информацията. С помощта на изкуствения разсъдък, редакторите на се концентрираха върху основните задания като обмисляне на наличие, създаване на публицистична тактика и ръководство на обществените медии.

Но проектите ни не стопират дотук. Предстои AI да направи своя дебют и в още един аспект на уеб страницата.

Какво ново се случи през миналата година на уеб страницата?

През миналата година стана част от платформата на Гугъл News Showcase за шерване на вести, в която присъединяване вземат най-големите и авторитетни медии в света и у нас.

Справихме се и с нелеката задача да отразим Местни избори 2023 година.

Стартирахме нова графа на уеб страницата - Musicology. Зад нея стои DJ Мартен Роберто, който с изключителна пристрастеност и професионализъм всяка седмица споделя на нашите читатели за най-хубавите музикални реализатори на родната сцена.

Продължихме да работим и по познатите към този момент на нашите читатели рубрики на уеб страницата – „ Автомобили “, “Технологии “ и „ Кино “. Нашите създатели все по този начин неуморно представяха най-важните и любопитни тематики и разработваха нашето неповторимо наличие.

 Кои Vesti провокират по-голям интерес измежду читателите на уеб страницата – положителните или неприятните?

Стараем се да възпитаме усет към новините и висок стандарт за информацията, която публикуваме. За нас е значимо да приказваме с читателите си, не просто да ги осведомяваме, само че да поддържаме връзка. Затова и не разделяме новините си, те са такива, каквито се случват. Хората постоянно са по-любопитни към кавги, шокиращи вести и изключителни събития, които провокират страсти и полемики. А ние се стараем да им дадем повече от сухи обстоятелства, стараем се дадем отговори, да търсим решения и да сме потребни в обяснението на протичащото се. И в последна сметка, всеки наш четец да знае за какво му описваме една вест. Отделяме особено внимание и на положителните вести с рубриката ни „ Вдъхновените “, в която място намират точно тези зареждащи истории, които стимулират и ни карат да имаме вяра в положителното.

 Какво пожелавате на екипа на уеб страницата и на читателите?

Пожелавам на екипа на още доста години на сполучлива работа, нововъведения и
качествено и правилно показване на новините. На читателите на поисквам да не престават да бъдат осведомени, въодушевени и ангажирани с настоящите събития и тематики, които уеб сайтът предлага.

Честит 15-и рожден ден, Vesti.bg!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР