Диктатурата на Путин ще рухне, защото е основана на лъжи“.

...
Диктатурата на Путин ще рухне, защото е основана на лъжи“.
Коментари Харесай

Фантастът Дмитрий Глуховски: Диктатурата на Путин ще рухне


„ Диктатурата на Путин ще рухне, тъй като е учредена на неистини “. Това сподели световноизвестният съветски публицист на научна фантастика Дмитрий Глуховски, който е гневен критик на.

Той върви на всички места с защита, оповестяват западни медии.

Известният публицист от години не живее в Русия, само че даже по този начин продължава да се опасява за живота и здравето си. От началото на войната в Украйна Глуховски, който е и някогашен публицист, още по-яростно подлага на критика Путин.

Авторът на романа „ Метро 2023 “, чието деяние се развива в руините на московското метро след нуклеарна война, от месеца е под прицела на управляващите.

„ Не можеш да се чувстваш в сигурност. Правилата, които важаха до момента, към този момент не са използвани “, съобщи Глуховски в изявление за „ Асошиейтед прес “ по време на Франкфуртския панаир на книгата. Той напомня за отравянето на дисидента Александър Литвиненко във Англия, за което Лондон упреква Москва.

„ Когато в Русия се случи нещо скандално, би трябвало да го разясня “, декларира писателят. С изявления в обществените мрежи той подлага на критика постоянно дейностите на Путин и неотдавна беше разгласен от Москва за „ задграничен сътрудник “. Ако се завърне в родината си го чакат до 15 години затвор.

„ Режимът се трансформира в същинска тирания. Дори и един глас против него към този момент съставлява заплаха “, споделя Глуховски.

„ Реалността се трансформира в неуместна и гротескна доста по-бързо, в сравнение с можехме да си представим “, съобщи Глуховски. Той изключи опцията да се завърне назад в Москва в близкото бъдеще.

„ Властта на Путин няма да продължи постоянно. Хората би трябвало да се държат, до момента в който тази гнила, подправена тирания не рухне. И тя ще се сгромоляса, неизбежно. Защото тя се основава на неистини “, споделя още писателят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР