Дик Хойт, който бе пример за подражание пред цял свят,

...
Дик Хойт, който бе пример за подражание пред цял свят,
Коментари Харесай

Почина легенда, вдъхновила с примера си целия свят

Дик Хойт, който бе образец за подражателство пред целия свят, умря на 80-годишна възраст, оповестяват американски медии. През последните 44 години Хойт беше със статут на същинска легенда. Той участваше на надпревари по маратон и триатлон дружно със сина си Рик, който от раждането си е диагностициран с церебрална парализа.

Дик и Рик Хойт печелят сърцата на хората по света, защото постоянно вземат участие с благотворителна цел и подкрепят хора в неравностойно състояние.

Началото е сложено през 1977 година, когато Дик удовлетворява молбата на сина си за присъединяване в маратон, а със събраните средства да оказват помощ на негов съученик, получил травма на състезателен мач и останал неподвижен.

Дик Хойт е някогашен боен, който в никакъв случай не е бил състезател. Той прави специфична количка, в която бута сина си по време на тичане. Изработва и сал, който употребява двамата да плуват дружно при участия в триатлон, където вози сина си на сложена седалка върху своя велосипед.

Баща и наследник са взели участие в над 1000 надпревари. Включително 257 триатлона и 72 маратона, като 32 от тях са в известния Бостънски маратон.

Според информациите, Дик Хойт е умрял в съня си, а през последните години се е борил с разнообразни здравословни проблеми.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР