Дихателни усложнения събарят децата във Варна. Това научи ексклузивно Varna24.bg

...
Дихателни усложнения събарят децата във Варна. Това научи ексклузивно Varna24.bg
Коментари Харесай

Внимание! Суха кашлица мори децата във Варна

Дихателни затруднения събарят децата във Варна. Това научи извънредно Varna24.bg от родители, които през вчерашния ден - първия работен ден от новата седмица, не пуснаха потомството си в детските градини.

Още от петък стартира да кашля. Кашлицата е суха. Няма температура. Бухането зачести в събота и неделя, въпреки че времето бе топло и бяхме отвън града на чист въздух, описа родител.

По негова информация, научена от майки в разнообразни региони на Варна, доста деца не са били пуснати през вчерашния ден в детските градини.

Болнаво е това време - не е обикновено да е толкоз топло в края на октомври. Това очевидно е причина за толкоз доста болни деца, описаха майки. По техни данни в някои групи в детските градини във Варна заболяемостта е към 30 на 100.

Няма данни за растеж на болните от ОРЗ във Варна. Регионалната здравна ревизия обаче регистрира данните на седмична база и се осланя на информация от лекари, т.е. не обгръща самолечението в домашни условия.

За предходната седмица бюлетинът сочи, че броя на записаните остри респираторни болести (ОРЗ) е следният: регистрирани са 292 случая със заболяемост 6,77 промила, против 307 случая със заболяемост 7,12 промила от миналата седмица. През предходната седмица е записано 1 лице с диагноза грип, по клинични данни. Съобщени са 10 лица с затруднения от ОРЗ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР