DigitalYouTube се справя доста добре с осигуряването на бързо зареждане

...
DigitalYouTube се справя доста добре с осигуряването на бързо зареждане
Коментари Харесай

Как да променим качеството на видео клиповете в YouTube на смартфон, телевизор или лаптоп

Digital

YouTube се оправя сносно с обезпечаването на бързо зареждане на клиповете и високото им качество. Но въпреки всичко има обстановки, в които видеото или не зарежда задоволително бързо и прекъсва, или качеството е прекомерно ниско и не се усъвършенства. За благополучие YouTube дава опция на потребителите да трансформират качеството на клиповете постоянно, когато изискат. CNET демонстрира по какъв начин се прави това на телефон, тв приемник и преносим компютър.

Кога да изберем по-ниско качество на клипа? Това е подобаващ избор, когато интернет връзката не е задоволително бърза или желаеме да спестим от мобилен трафик. Колкото по-ниска е резолюцията и качеството, толкоз по-малко данни се употребяват.

Когато потребителят смени настройките на качеството персонално, YouTube ги запомня за всяко последващо влизане от това устройство. Те ще се задействат автоматизирано, само че също по този начин порталът ще е и с деен режим за автоматизирана смяна на качеството, в случай че реши, че връзката разрешава по-висока резолюция или противоположното – не е задоволително добра и е нужна още по-ниска степен.

Как да променим настройките на видео качеството от смарт телефон

Много хора употребяват YouTube най-вече от телефона си, освен това и за слушане на музика в придвижване. В такива обстановки няма потребност да се употребява най-високата резолюция, тъй като това ще хаби повече батерия и трафик. Как се трансформира качеството на клипа.
Отваряме приложението YouTube и  пускаме определен клип. Натиска се бутонът с трите точки в горния десен ъгъл.Избираме опцията Качество (Quality) от появилото се меню.Избираме мечтаното качество,144p е най-ниското качество, като наличните варианти нагоре варират съгласно това в каква резолюция е качено видеото. Тя може да доближава и 2016p (4K).
 

Как да се усъвършенства качеството на смарт тв приемник
Отваряме приложението на  тв приемника и пускаме определения клип.Избира се бутонът с трите бели точки и текста „ Още “ (More) в долния десен ъгъл.Избира се Качество (Quality) и мечтаната резолюция. Колкото по-висока е тя, толкоз по-добро ще е качеството на картината на тв приемника.
 

Как да се промени резолюцията на YouTube на компютър
Отваряме  уеб страницата на YouTube и се пуска определеният клип.Избира се бутонът със зъбно колело в долния десен ъгъл на видеото.Избира се Качество (Quality) и мечтаната резолюция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР