Дигиталният брокер Robinhood Markets Inc отчете нетна загуба от 423

...
Дигиталният брокер Robinhood Markets Inc отчете нетна загуба от 423
Коментари Харесай

Robinhood отчете загуба от 423 милиона долара, акциите ѝ се сринаха

Дигиталният брокер Robinhood Markets Inc регистрира чиста загуба от 423 милиона $ през последното тримесечие, а акциите на компанията паднаха с цели 15% в следборсовата търговия късно нощес, макар че приходите надминаха прогнозите на анализаторите.

Robinhood регистрира чиста загуба от 0.49 $ на акция за интервала октомври-декември 2021 година. Година по-рано, което беше преди IPO-то на компанията, тя регистрира чиста облага от 7 милиона $, или 0.01 $ на акция.

Книжата на Robinhood поевтиняха с цели 15% до 9.98 $ за брой след публикуването на доклада. Цената на акциите при IPO-то през юли предходната година беше 38 $, а рекордната им стойност, достигната през август предходната година, беше 85 $.

Robinhood регистрира общи доходи от 363 милиона $ за четвъртото тримесечие спрямо 318 милиона $ година по-рано. Предварителните прогнози за приходите бяха за малко над 362 милиона $.

Разходите на Robinhood през четвъртото тримесечие са се нараснали със 162% по отношение на миналата година, допринасяйки за чистата загуба на компанията.

Главният финансов шеф на Robinhood Джейсън Уорник приписва огромна част от разноските на възнагражденията, основани на акции, и увеличението на броя на чиновниците.

Приходите от криптовалути, основани на преводите в платформата, скачат с 304% до 48 милиона $ през четвъртото тримесечие, до момента в който приходите от търговия с акции понижават с 35% до 52 милиона $.

Подобно на доста други софтуерни компании, Robinhood към момента не е осъществила облага след своето IPO. Въпреки че растежът на приходите е позитивен знак, броят на месечните дейни консуматори понижава с 8% по отношение на предходното тримесечие до 17.3 милиона, защото доста от вложителите на дребно се отдръпнаха от пазара.

Според Уорник е допустимо Robinhood да излезе на облага през 2022 година, само че уточни, че 2023 година е по-вероятната цел, според от общите пазарни условия и стартирането на нови артикули.

Robinhood се радваше на мощен триумф по време на пандемията, и изключително през януари предходната година, когато манията за търговия с така наречен "меме " акции беше в разгара си. Тя обаче провокира и редица регулаторни следствия. Съдебните разноски на Robinhood са нарастнали от 1.4 милиона $ през 2019 година до над 136 милиона $ през юли 2021 година

Търговската интензивност се увеличи, когато Федералният запас инжектира голяма ликвидност на финансовите пазари и вложителите се надпреварваха да печелят от взрива на финансовите пазари. Но в този момент се чака Фед да понижи покупките на активи и да увеличи лихвените проценти.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР