Дигиталните услуги за запознанства на хора онлайн са постигнали много

...
Дигиталните услуги за запознанства на хора онлайн са постигнали много
Коментари Харесай

Онлайн срещите са променили структурата на обществото

Дигиталните услуги за запознанства на хора онлайн са постигнали доста повече от простата смяна на желания метод за намиране на идеалната половинка. Оказва се, че те трансформират и фундаменталния метод, по който работят нашите обществени мрежи.

Според учени, които са изследвали онлайн запознанствата, новият метод за търсене на обич и секс свързва обществата по напълно нов метод и събаря доста граници. А което е и доста по-интересно, даже усилва броя на мощните дълготрайни връзки.

Съвсем до неотдавна връзките започваха с усмивка лице в лице и здрависване. Сега стартират с натискане на бутона на мишката или придвижване на пръста по екрана на телефона. Стигмата върху онлайн запознанствата се изпари с годините.

Обществото може да бъде моделирано като мрежа с взаимосвързани пресечни точки.Там индивидите са точки и връзката сред тях разказва силата и типа на техните връзки. Повечето хора са свързани с към стотина точки, в това число фамилията и приятелите.Ние може да проследим връзката си с хора, като да вземем за пример известни артисти, в изненадващо малко стъпки. Колкото по-отдалечени са връзките толкоз по-слаби са те, само че техният брой е в действителност дребен, както до известни хора, по този начин и до изцяло незнайни и инцидентни хора по планетата, с които си мислим, че нямаме никаква връзка.

Структурата на нашите връзки в модерното общество се характеризира с прекосяването на процедура на всевъзможни граници и с увеличението на броя на мощни връзки сред хората.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР