Дигиталната икономика в България расте значително бързо на фона на

...
Дигиталната икономика в България расте значително бързо на фона на
Коментари Харесай

Дигиталната икономика у нас расте с над 2.5 пъти по-бързо, отколкото в петте големи пазара в ЕС

Дигиталната стопанска система в България пораства доста бързо на фона на европейските трендове – с над 2.5 пъти по-бързо, в сравнение с в петте огромни пазара в Европейския съюз. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова, която взе присъединяване в Министерска среща, част от Инициативата „ Три морета “ във Варшава. Тя акцентира още, че средногодишният ритъм на повишаване на добавената стойност в ИКТ бранша в страната за последните 10 години е над 25%.

Икономическият заместник-министър разгласи, че за последните няколко години България отбелязва 8.2% растеж на цифровата стопанска система, до момента в който при петте най-големи пазари в Европейски Съюз то е в размер на 3.1%, съгласно годишното изследване на световната консултантска компания McKinsey.

В изявлението си пред Форума Лилия Иванова посочи, че присъединяване на България в самодейността дава положителни благоприятни условия за осъществяване на стопански планове, които са значими освен в народен, само че и в районен аспект. „ За нашата страна предпочитано значение има усилването и насърчаването на цифровата съгласуваност в района. Възможностите за взаимни планове в региона на цифровите връзки ще засилят ролята на нашите стопански системи на европейско и световно равнище “, сподели тя и добави, че България има всички шансове да трансформира стопанската система си в цифрова, тъй че да усили конкурентоспособността си и да се подреди измежду водачите в района.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР