Дигитална инфраструктура от следващо поколение на Европа ще гарантира, че

...
Коментари Харесай

Проект цели бързо създаване на европейска дигитална инфраструктура


Дигитална инфраструктура от последващо потомство на Европа ще подсигурява, че европейските полезности като бистрота, неприкритост, отбрана на данните и сигурност
(снимка: CC0 Public Domain)

Международната асоциация с идеална цел Gaia-X следва упорит проект за създаване на доверена и суверенна цифрова инфраструктура в Европа. Новият член на асоциацията е компанията за цифрова инфраструктура Equinix.

Предвид настоящите геополитически събития, европейските водачи се концентрират върху солидарността и сигурността, в това число във връзка с поверителността на данните и цифровия суверенитет. Проектът Gaia-X цели създаване на цифрова инфраструктура от последващо потомство за Европа, която да подсигурява, че европейските полезности като бистрота, неприкритост, отбрана на данните и сигурност ще бъдат напълно внедрени, оповестиха от Equinix.

Gaia-X работи по създаване на рамка от отворени стандарти за осведомителните технологии и API, с които да се поддържа сравнима и децентрализирана районна обединена инфраструктура. Тази инфраструктура за квалифицирани данни ще разреши на европейските снабдители на услуги да си взаимодействат и да обменят данни посредством взаимосвързана екосистема.

Equinix, в частност, цели да надгради плана посредством шерване на своя опит в обезпечаването на световна обединена мрежова взаимосвързана платформа, учредена на неутрални точки за продан на трафик. Платформите Equinix Fabric and Equinix Internet Exchange улесняват оперативната съгласуемост и шерването на информация сред самостоятелни потребителски и партньорски мрежи, софтуерни системи и приложения.

Членовете на Gaia-X също работят за общо вместилище на източници на данни и инфраструктурни системи, с цел да подсигуряват, че съхранените данни могат да бъдат обменяни в сходство с европейските разпореждания за отбрана на данните, ориентирани към задачите за суверенитет на данните, наличност и нововъведения.

„ В последните години пропуските в киберсигурността се усилиха заради големите размери данни, генерирани от фирмите в резултат на растежа на техните цифрови отпечатъци в отговор на увеличеното търсене. Дигиталните екосистеми би трябвало да бъдат основани предвид на това да дават отговор на условията за дискретност на данните, само че също по този начин и да обезпечават свободен и предпазен поток от данни, тъй че потребителите да могат да взаимодействат без да се тормозят за сигурността си ”, разяснява Питър Уотърс, основен шеф „ Поверителност “ в Equinix.
още по темата
Разработената посредством самодейността Gaia-X софтуерна рамка ще даде и обилни познания на другите райони по света, които търсят способи за увеличение на свързаността сред обособените страни като в същото време запазят суверенитет на данните.

Общият набор от политики и правила, подкрепяни от европейския план, могат да бъдат приложени за всяка съществуваща облачна или Edge технология, тъй че да има бистрота, контролируемост, преносимост и оперативна съгласуемост сред данни и услуги. Това е жизненоважно, защото фирмите не престават да търсят нови бизнес благоприятни условия, насочвайки се към нови пазари, с цел да доближат до по-широка публика.

Според резултатите от най-актуалния Глобален показател за взаимосвързаност цифровите водачи са нараснали своята инфраструктура повече за последните пет тримесечия, в сравнение с в последните пет години. С оглед на насочването на бизнеса към нови пазари се предвижда, че размерът на взаимосвързаността ще доближи междинен годишен ритъм на напредък от 35%.

Очаква се 85% от фирмите от разнообразни райони да разширят достъпа до мултиклауд решения до 2025 година Това демонстрира какъв брой значимо е да бъдат свързани мрежовите и облачни оператори посредством предпазена и отворена цифрова инфраструктура, тъй че да подсигурят растежа и стабилността.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР