Дигитализацията в новите автомобили настъпва все по-уверено и макар, че носи известни

...
Дигитализацията в новите автомобили
настъпва все по-уверено и макар, че носи
известни
Коментари Харесай

Volkswagen ще обновява дистанционно електрическото семейство ID. на всеки 3 месеца

Дигитализацията в новите автомобили настъпва все по-уверено и въпреки, че носи известни опасности, плюсовете са значително повече. Благодарение на свързаността на колите, те към този момент не са в най-добрата си форма при слизането от поточната линия, а идват с заричане за добавяне на нови функционалности и подобряване на общата база с всяко ново обновяване на бордовата си система.

Volkswagen прецизно следва тактиката си за електрификация и цифровизация на продуктите си, като главен акцент тук е изцяло новото и напълно елктрическо семейство ID. Подобно на колоса Гугъл и мобилните им телефони Pixel, които получават ежемесечни систематични ъпдейти за сигурност и нови функционалности, Volkswagen анонсира, че представителите на ID. семейството- все още ID.3 и ID.4, ще получават регулярни- на три месеца, обновления по въздуха (over-the-air), като първият по-сериозен подобен ще бъде разпространен преди края на лятото на тази година.

От Volkswagen удостоверяват, че с всяко ново обновление, притежателите на електромобилите от ID. фамилията ще могат да разчитат освен на оптимизации на софтуера на бордовата система, само че и на нови функционалности и благоприятни условия за персонализация.

"Това ще подсигурява, че всички доставени ID. модели ще бъдат поддържани на еднообразно софтуерно равнище като новите по време на целият им витален цикъл ", коментира Томас Улбрихт, член на борда за технологично развиване на Volkswagen. "Обновленията Over-the-Air къщо по този начин ще бъдат новото обикновено в колите в бъдеще. С тях, ние ще поддържаме всички доставени ID. модели със същото равнище на софтуер като новите коли в продължение на идващите години ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР