digital.bgВ продължение на месеци NASA се подготвят за реализирането на

...
digital.bgВ продължение на месеци NASA се подготвят за реализирането на
Коментари Харесай

Защо NASA отмениха първата космическа разходка на жени

digital.bg

В продължение на месеци NASA се приготвят за реализирането на неповторима задача отвън борда на Международната галактическа станция (МКС). Учените на галактическата организация деликатно възнамеряват осъществяването на " галактическа разходка ", само че този път от астронавти, които са дами. Това не се е случвало в никакъв случай в историята на NASA и е събитие, което провокира необятен публичен и медиен отзив. Плановете на организацията, обаче ненадейно се трансформираха в последния миг.

Броени дни преди осъществяването на галактическата разходка се оказва, че на борда на МКС няма костюми с нужните размери на астронавтките Ан Маклейн и Кристина Кох, оповестява DigitalTrends. Oт своя страна това е задоволителен проблем от NASA да анулират добре плануваната задача, оповестява DigitalTrends. Според данните горната част на скафандрите, които би трябвало да се носят от астронавтите се наричат " Hard Upper Torso (HUT) " и са налични в междинен, огромен и екстра огромни размери.

По време на тренировките Ан Маклейн употребява скафандри в междинен и огромен размер. След това взема решение, че се усеща по-комфортно в по-малкия от двата тествани костюма. Проблемът е, че Кристина Кох носи същия размер. На бора на МКС разполагат с два обособени скафандъра, само че не е допустимо да са готови в точния момент за плануваната галактическата разходка. Именно този фактор трансформира решението на NASA и в последна сметка ги принуждава да анулират задачата.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР