digital.bgТелефоните продължават да се развиват и някои модели дори вече

...
digital.bgТелефоните продължават да се развиват и някои модели дори вече
Коментари Харесай

Kaк да свържем телефон към телевизор чрез USB

digital.bg

Телефоните не престават да се развиват и някои модели даже към този момент имат мощта на компютъра, от която можем да се възползваме до момента в който сме в придвижване. Смартфоните оферират невероятни благоприятни условия за многозадачност - от стрийминг на видео до игри и слушане на музика, всичко това е допустимо от едно портативно устройство.

Въпреки, че телефоните могат да са ни доста потребни в разнообразни обстановки, опцията да  свържем телефон към тв приемник не би трябвало да се подценява, считат от Make Use Of. От информацията по-долу ще научите по какъв начин да свързвате телефон с тв приемник посредством USB. Този способ е комфортен за обстановки, в които липсва Wi-Fi или имате слаб безжичен сигнал. 
Как да свържете телефон и таблет към тв приемници посредством USB?
За да разчитате на кабелна връзка от телефона към тв приемника, може да изберете един от няколкото налични варианти. Коя от тях ще изберете зависи освен от вашите потребности и желания, само че и от съответното устройство и операционна система, защото процесът се разграничава за iPhone и Android устройство.
Метод 1: Свързване на телефон с тв приемник посредством MHL
MHL е едно от най-често срещаните решения за свързване на телефон с тв приемник посредством USB кабел. Тази технология, кратко от Mobile High-Definition Link, разрешава на MHL-съвместими устройства като смарт телефони и таблети да се свързват с тв приемници и проектори. Ето какво ви е належащо:

- MHL съчетаем телефон

- USB към HDMI MHL адаптер или кабел

- Дисплей с HDMI вход

- HDMI кабел

- Захранващ кабел (това е най-общо казано, характерният кабел, от който се нуждаете ще зависи от вашето устройство, за това извършете търсене с Гугъл MHL кабел [име на вашето устройство], с цел да намерите лист на съвместими кабели.)

 



 

Когато имате всичко належащо, първо свържете телефона си посредством MHL адаптер. Адаптерът ще изисква зареждане или от USB порт на кабела или от външен източник. След това свържете телефона към тв приемника с MHL кабела. След това би трябвало да виждате едно и също нещо на екрана на телефона и на вашия тв приемник. 
Метод 2: Свързване на телефон с тв приемник посредством SlimPort
Друга опция да свържете телефона си към тв приемник е с SlimPort кабел. Тъй като и MHL, и SlimPort са технологии, които обслужват наличие от мобилни устройства до екрани с физическа връзка, те са сходни. Но до момента в който MHL е стеснен до HDMI видео излаз, SlimPort може да изпраща сигнали посредством HDMI, DVI, DisplayPort и VGA. Ето за какво той е по-подходящ за разнообразни екрани, в това число по-стари монитори и тв приемници с VGA, само че без цифрови входове.

 

Друга разлика сред двете технологии е, че SlimPort не черпи сила от мобилни устройства. Ще се нуждаете от следното:

- SlimPort-съвместим телефон

- SlimPort кабел или адаптер

- Видео кабел (HDMI, DVI, DisplayPort или VGA)

- Дисплей с HDMI, DVI, DisplayPort или VGA вход

 

Започнете с включване на SlimPort адаптера в телефона. След това свържете SlimPort адаптера към екрана, като употребявате подобаващия кабел. Готово!
Метод 3: Свързване на таблет с тв приемник посредством USB кабел
Можете да свържете таблет към тв приемника си благодарение на USB кабел. За Android таблети ще употребявате MHL или SlimPort. Процесът е еднакъв със свързването на телефона с вашия тв приемник.
Как да свържете iPhone към тв приемник с USB?
Свързването на iPhone с тв приемник е сходен на свързването на Android устройства, само че ще ви би трябвало различен кабел, който зависи от модела. Ако телефонът ви има Lightning порт, ще ви би трябвало или Lightning дигитален AV адаптер за HDMI излаз, или Lightning към VGA адаптер, в случай че имате потребност от VGA връзка. iOS устройства със остарелия 30-пинов порт ще имат потребност от 30-пинов VGA адаптер.

 

След като включите адаптера, свържете видео изхода към екрана си. След това дисплеят на телефона ви ще се отразява на този на тв приемника. Официалните Lightning адаптери на Apple съдържат спомагателен Lightning порт за зареждане при гледане на наличие на втори екран.
Как да свържете iPad към тв приемник с USB?
Както свързвате iPhone към тв приемника посредством USB, по този начин можете да свържете и iPad към тв приемника, по същия метод. Само iPad 3 и по-ранни модели употребяват 30-пинов кабел. Всички други iPad-и, в това число всеки iPad Mini и iPad Pro, употребяват Lightning кабел.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР