digital.bgКласическият бутон Like е една от многото причини за внушителната

...
digital.bgКласическият бутон Like е една от многото причини за внушителната
Коментари Харесай

Уеб сайтовете в ЕС вече ще искат разрешение преди да споделят личните ни данни с бутона Facebook Like

digital.bg

Класическият бутон " Like " е една от многото аргументи за внушителната известност на Facebook в всекидневието ни. Благодарение на него всеки от нас може единствено с едно кликване на бутона да показа забавна обява в профила си. Именно поради това можете да откриете " Like " бутон позициониран сред наличието в на процедура всяка една страница в интернет. Всички сме привикнали да виждаме този знак, само че малко на брой се замислят, че бутона може да се трансформира в риск за сигурността на потребителите.

 

Най-висшата инстанция на  Съда на Европейски Съюз в този момент постанови, че притежателите на уеб уеб сайтове, които вграждат " Like " бутона би трябвало да изискат експлицитното единодушие от потребителите. Това е предизвикано от съображения за сигурност, свързани със шерването на персонални данни за всеки от нас със социалната мрежа. Целият този развой е належащо да бъде оптимално транспарантен и да следва прецизно европейското законодателство и настоящите регулаторни рамки на континента. ЕС искат да даваме единодушието си, даже когато не натискаме бутона.

Решението на Съда на Европейския съюз, който е основан в Люксембург става факт малко откакто немската работа за отбрана на потребителите заведе дело против Fashion ID. Това е известна онлайн верига за търговия на дребно в страната, която нарушава законите на Европейски Съюз със своя обществен плъгин. Германският съд изиска насоки от по-висшата инстанция и в последна сметка получи като отговор решението, че Фейсбук и уеб сайтоветесподелят взаимна отговорност.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР