Диетолози препоръчват да ограничите консумацията на някои напитки, за да

...
Диетолози препоръчват да ограничите консумацията на някои напитки, за да
Коментари Харесай

4 напитки, които увеличават възпалението в тялото

Диетолози предлагат да ограничите потреблението на някои питиета, с цел да предпазите своето тяло от нежелани възпалителни процеси.

Здравето на човек зависи от доста фактори, само че един от тях безспорно е обвързван с метода на хранене. Неслучайно се приказва толкоз доста за здравословното хранене, което в себе си включва и напитките, които човек употребява. Както има потребни храни, по този начин има и потребни питиета. Същото важи и за нездравословните такива.

И въпреки да се обръща по-голямо внимание на нездравословните храни, резултатът на някои питиета също не трябва да бъде подценяван. Например, напитките с по-голямо наличие на добавена захар, усилват възпалението в тялото. Вижте 4 питиета, които е най-добре да избягвате или най-малко да консумирате умерено:

Растително подсладено мляко
Може би мислите, че изборът на растително мляко постоянно е здравословен, само че това не е истина. На пазара към този момент има доста типове и марки растителни млека. Когато избирате растително мляко, би трябвало да обръщате внимание на неговия състав. В доста типове има добавена захар и избран усет, което усилва риска от инфектиране.

 Добави изложение

Сладки кофеинови питиета
Макар проучвания да демонстрират, че кафето единствено по себе си може да има удобен резултат върху възпалението поради своите растителни съединения и наличието на полифеноли, добавките към кафето могат да противодействат на позитивното му въздействие. Много кофеинови питиета са цялостни с добавена захар, както и други подсладители и съставки. Напитките с огромно количество захар се свързват с по-високи равнища на възпалителни маркери в кръвта.
Сокове, чайове, смутита от магазина
Всички питиета, които се продават в магазините – сокове, студени чайове и даже смутита, могат да съдържат добавена захар или различен тип подсладител. Редовната консумация на сходни питиета евентуално може да докара до увеличение на възпалението с течение на времето. За да сте сигурни какво пиете, постоянно четете етикета. Някои смутита не съдържат нездравословни съставки. За най-сигурно обаче може да си вършиме пресни сокове и смутита вкъщи.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР