Диетологът и фитнес треньор Светлана Панченко разказва пред РИА Новости

...
Диетологът и фитнес треньор Светлана Панченко разказва пред РИА Новости
Коментари Харесай

Тези полезни продукти всъщност са вредни

Диетологът и фитнес треньор Светлана Панченко споделя пред РИА Новости за вредата от артикули, които нормално се включват в листата на най-полезните.

По думите й сушените плодове следва да се сортират деликатно. „ За искра и мекост в тях постоянно се прибавят лой и глицерин, а за ускорение на процеса по изсушаване се употребяват тунелни фурни и даже бензинови горелки “, изяснява специалистът.

Ядките съдържат огромно количество фитинова киселина, която попречва усвояването на минералите, отбелязва Панченко. Освен това ядките се отнасят към алергенните артикули и се покриват с мухъл при погрешно предпазване.

„ Гранолата доста постоянно съдържа захар или фруктоза, което също покачва калоричността, също така фруктозата в огромни количества удря по черния ви дроб “, предизвестява експертът.

Необходимо е да подхождаме с внимание към йогуртите в магазинната мрежа, които съдържат растителна лой, оцветители и консерванти. Много от тях са обработени термично и на практика са лишени от потребната микрофлора, която се явява единствената причина за тяхната приложимост, продължава експертът.
Жена стартира да яде извара всеки ден, ето по какъв начин ѝ подейства
Ежедневната консумация на мазна извара оказва помощ за понижаване на риска от сърдечносъдови болести. Това разкриха доктор Михаил Гинзбург,...
Прочети повече
В листата с рисковите „ потребни “ артикули тя включва и сирената, продавани като „ имитиращи млечни артикули “ (в тях може да се съдържат растителни типове лой и калциев хлорид за „ ускорение на зреенето “, соя, подобрители на усета и ароматизатори).

„ Любителите на многозърнести блокчета би трябвало да са наясно, че те постоянно съдържат палмово масло, нискокачествен шоколад, захарен сироп, изкуствени овкусители и брашно “, изяснява диетологът.

„ Хората на диета постоянно включват обезмаслена извара в менюто си. Но с цел да стане тя такава, продуктът би трябвало да премине през химическа обработка. За да се придаде на нискомаслените млечни артикули търговски тип, се прибавят стабилизатори и нишесте (които не всеки път са изписани върху етикетите със съдържанието).

Инсулиновият показател на доста млечни артикули, в това число и нискомаслени, е много висок. Това значи, че е по-добре те да не се употребяват след 17 часа от хората, които имат проблеми с кръвната захар “, заключава специалистът.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР