Диетите, използвани без консултация с диетолог или лекар, могат да

Диетите, използвани без консултация с диетолог или лекар, могат да ...

Най-опасните диети

Диетите, използвани без консултация с диетолог или лекар, могат да доведат до сериозни последици за здравето и да завършат с йо-йо ефект.
Може да сте попадали на диети в интернет които са съмнителни, но не ги опитвайте, особено ако някой ви обещае да отслабнете много за кратко време.

4 ключови правила за щастливо отслабване 4 ключови правила за щастливо отслабване
Хранителните режими могат да бъдат особено изтощаващи. Когато не ядем любимата си храна, ние започваме подсъзнателно да се изнервяме. П...
Списък с диети, които абсолютно никой не трябва да опитва!
Диетата на балерината
Опитващия тази диета приема 10-дневно меню за отслабване и прочистване, по време на което всеки ден се губят 1 кг, така че след диетата теглото трябва да показва до 10 кг по-малко. За съжаление, поради минималната дажба храна и бързата скорост на отслабване, това води до загуба на тегло за сметка на изтощаването на тялото, което може да доведе до различни опасни заболявания!
Ефект? Ако някой упорства и не припада по пътя, той може да разчита на бързо отслабване и след него интензивен йо-йо ефект в случай на нормална консумация на калории. По време на диетата на балерината няма намаляване на телесните мазнини, но се работи за дехидратиране на тялото.

10 съвета за отслабване, с които наистина ще свалите килограми 10 съвета за отслабване, с които наистина ще свалите килограми
За да отслабнете, трябва да създадете калориен дефицит 1. Намалете захарта, ако не можете да се откажете от нея - що се отнася до заха...
Тения диета
Звучи абсурдно, нали? Тази опасна идея се е използвала от отчаяни от килограмите си жени от 30-те години на миналия век! Тя се върна в орбитата на интерес, въпреки сериозните последици от нарастването на паразита в тялото. Диетата с тения включва поглъщане на яйца от тения в специални и рентабилни таблетки. Това е всичко, за да се развие тенията в червата, абсорбирайки хранителни вещества. Целта тук е свръх бързо сваляне на килограмите.
Монодиета
Толкова популярна диета със зеле или ориз и ябълки. Както подсказва името, диетата се състои в това да се консумира предимно един вид продукт за дълго време, който може да се приготвя свободно и лесно. Яденето на едно и също нещо отново и отново води до бързо уморяване от вкусовете и депресивно настроение. Теглото всъщност намалява при тези видове диети, но това също не е полезно за вашето здраве. За да функционира правилно, човек се нуждае от няколко десетки различни хранителни вещества в яденето, защото ястия предимно със зеле в продължение на три седмици например, по-скоро ще бъде по-близо до анемия, отколкото до здравословно отслабване.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com