Диетична кола ще бликне от известният Фонтан на пеликаните на

...
Диетична кола ще бликне от известният Фонтан на пеликаните на
Коментари Харесай

От фонтанът с кола до скритите скулптори из града: чудесата на започващата днес "Нощ" в Пловдив

Диетична кола ще бликне от известният Фонтан на пеликаните на площад " Стефан Стамболов " в Пловдив в 19 ч. поредно тази през днешния ден, на следващия ден и в неделя. Събитието е един от акцентите на започващата през днешния ден тридневна " Нощ " в Пловдив, най-големият фестивал в града, за който музеи, галерии и клубове ще работят до дребните часове на нощта, а изложбата " Тук на всички места " ще заложи дребни и огромни чудеса из града - творби на актьори от Австрия, България, Израел, Франция, Съединени американски щати и други страни.

Фонтанът с кола, или " Любовен скок " - статуя, е дело на американския художник Майк Буше и част от независимата му галерия Private Idano в изложба " Сариев ". Представял се на Венецианското биенале, " Манифеста " и други влиятелни конгреси и непосредствен помощник на различен прочут американски художник - Пол Маккарти, Буше се интересува от известната просвета, нетрадиционните материали и обществените опити.

 Някогашният
Някогашният " Детмаг " на основната ще отвори още веднъж порти за Нощта.

За присъединяване си в изложбата " Манифеста " предходната година показва произведение на име " Цюрихският товар ", което опакова 80 тона екскременти - " създаденото " от жителите на швейцарския град за един ден. " Любовен скок " е част от продължителния му план да употребява като материал лична диетична кола.През 2010 година той реализира скулптурата " Басейн с кола в плоската пустиня " [Flat Desert Cola Pool], басейн в пустинята в Калифорния, цялостен със 100 хиляди литра кола. Изложбата Private Idano демонстрира най-новите му произведения от интервала 2015-2017 година и ще остане до 25 октомври.

Другаде из Пловдив остарелият магазин " Детмаг " ще отвори порти за първи път за част от изложбата " Тук на всички места ", с която уредниците на нощта от " Отворени изкуства " означават своята 10-годишнина. В нея с нови творби ще вземат участие някои известните български имена, изявявали се в Нощта през годините - Лъчезар Бояджиев, Светлана Мирчева, Димитър Шопов, Войн де Войн, Melformator и други

 Инсталацията Flat Desert Cola Pool на Майк Буше в Калифорния
Инсталацията Flat Desert Cola Pool на Майк Буше в Калифорния

Втората част на плана с куратор Владия Михайлова взима града като собствен обект и сцена. В внезапна промяна на мащаба дребните статуи на израелския художник Исак Кордал ще надничат от улуци, ще висят от лампи или ще се крият в локви. Френските създатели Аделин Швайцер, Фред Сеше и Наоюки Танака ще предложат друг взор към Пловдив в 25-минутните си " режисирани разходки " благодарение на технологии за виртуална действителност (с авансово записване на [email protected]), а австийският павилион за модерно изкуство FLUCA на ул. " Отец Паисий " ще показа лична галерия на модерно изкуство. " Копчетата " на Пловдив, католическата катедрала " Свети Лудвиг " и търговски комплекс " Екселсиор " ще домакинстват на разнообразни събития.

Джаз, типичен и оперни концерти, празненства, събития за деца и несъмнено, специфичните стратегии на галерии и музеи ще съпътстват следващата " Нощ ". Пълната стратегия по часове и места може да бъде открита на формалния уебсайт на събитието.

 Джаз, оперни и рок концерти навън ще завършат вечерта
Джаз, оперни и рок концерти навън ще завършат вечерта

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пловдив 2019 (17)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР