Диджей извади сом-гигант от водите на врачанския язовир. Любопитното е,

...
Диджей извади сом-гигант от водите на врачанския язовир. Любопитното е,
Коментари Харесай

Уловиха сом-гигант край Враца

Диджей извади сом-гигант от водите на врачанския язовир. Любопитното е, че Димитър Димитров е уловил 47-килограмовата риба с въдица за шарани.

Мъжът е по-известен като диджей Бартер, бил на лов на риба с племенника си. Късметът го споходил на разсъмване.

„ Случи се в пет часа сутринта, основният провинен беше племенника ми, с цел да пристигна тоя прелестен прекрасен сом, тъй като той сподели къде да хвърля въдицата “, описа Димитър.

Кордата била за шаран, стръвта – изкуствена царевица, само че сомът се хванал. По думите на Димитър рибата била с дължина 1,70 м.

„ Разбрах, че е нещо голямо, нямаше кой да ми помогне да ми държи въдицата, лодката ми беше спаднала, трябваше да я напомпам, с цел да мога да влезна с нея и той към този момент почна да ме дърпа на към 150 м в язовира, доста мъчно се подвигна от дъното, шансът ме сполетя и го извадих “, добави мъжът.

С тежкия улов едвам се добрал до брега. „ Аз не го одобрих за толкоз огромен, тъй като разликата е голяма, когато е във водата, като взех да му поставям главата в кепа, там се видех в премеждие, тъй като няма дигане “, изясни рибарят.

Досега върхът на Димитър е 22-килограмов шаран. По риболова го запалили приятелите, с които с изключение на да ловят риба на врачанския язовир, постоянно го зарибяват и почистват крайбрежията. Някои от тях са хващали и по тежки сомове, като Тони Кюков, чийто връх е 72 кг.

А племенникът Иван, който до момента е хващал единствено таранки, се надява един ден и той да улови сом. След като се снимал за спомен с трофея, диджей Бартер го пуснал назад.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР