Диджеи и музиканти призоваха за отмяна на ограниченията в Амстердам,

...
Диджеи и музиканти призоваха за отмяна на ограниченията в Амстердам,
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестираха срещу COVID ограниченията в Недерландия и Австрия

Диджеи и музиканти приканиха за анулация на рестриктивните мерки в Амстердам, Хага, Грьонинген и Маастрихт. Шествията под надпис " Пуснете ни звука " минаха с музика и танци.

Клубовете и нощните заведения в Нидерландия получиха позволение да отворят в края на юни, когато бяха позволени и фестивалите. Ограниченията обаче бяха наложени още веднъж в средата на август, когато броят на инфектираните с ковид се усили.

Забраната за активността им е в действие до 1 ноември.

Всички фотоси

" Трябва да се застъпим за събитийната промишленост, която е затворена от година и половина ", съобщи на уеб страницата си организацията " Пуснете ни звука ". Тя добави, че това е за положителното на " всички 101 000 души, които работят " в този бранш.

Около 2000 души по данни на полицията се събраха, с цел да изискат оставката на канцлера реакционер Себастиан Курц. На плакатите им се четяха надписи като " Спрете диктатурата! " и " Оставете децата на мира! "

 Снимка: БТА/АП

Австрия бе една от първите европейски страни, въвели здравен пропуск. Удостоверение за негативен тест, за съществуване на антитела или за направена имунизация е належащо за влизане в хотели, заведения за хранене, спортни зали, музеи или за вървене на коафьор.

 Снимка: БТА/АП

От появяването на болестта напролет на 2020 година Австрия е записала близо 11 000 смъртни случая. Досега близо 60 % от 8,9-милионното й население са имунизирани. Страната записва по над 2000 нови случая на ден през последните дни.

 Снимка: БТА/АП
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР