Диарията може да възникне поради различни причини, но при всяко

...
Диарията може да възникне поради различни причини, но при всяко
Коментари Харесай

Хранене при диария

Диарията може да възникне заради разнообразни аргументи, само че при всяко състояние унищожава проектите ни за деня, а от време на време и за повече от ден.

Храненето при диария е характерно и би трябвало да се съблюдава, с цел да отшуми казусът допустимо най-бързо.

Храненето при диария има за цел да възвърне салдото на вода и минерални соли в организма и да възстановява работата на червата.

 Билков Чай

Въпреки че малко хора знаят този факт, първа помощ при диария оказват напитките. През първите часове са потребни черен чай, билков чай, чай от малинови листа и ябълков сок. Това доста оказва помощ да се възвърне салдото на вода и соли в тялото и бързо стопира диарията.

Диарията постоянно провокира мощна дехидратация на организма, по тази причина е значимо да се запълни недостига от течности, а също по този начин от соли и минерали, които се отделят в огромни количества от организма при този проблем.

От соковете при диария може да се пие единствено ябълков, защото всички останали, да вземем за пример цитрусов, доматен или ананасов сок провокират в допълнение неспокойствие на стомаха и червата. На всеки час би трябвало да се пият към 300 мл течности.

Половин литър минерална вода се смесва с четвърт чаена лъжичка сол, четвърт чаена лъжичка сода и 1 супена лъжица мед. Този разтвор би трябвало да се пие на порции през първите часове от диарията.

 Банани

Основен артикул при храненето при диария е оризът. Той може да провокира запек, когато нямате проблем със стомаха и червата, и при диария това негово качество е доста скъпо. Но не би трябвало да се яде по повече от половин чаша ориз на два часа.

Друг потребен артикул при диария са бананите. Те са богати на калий, който се изхвърля от организма при диария.

Хапвайте по 1 банан на всеки 4 часа и диарията ще спре бързо. Сухарите от бял самун също оказват помощ при диария.

При диария могат да се употребяват кюфтета от пилешко филе, приготвени на пара. Могат да се употребяват яйца, само че не повече от 1, рохко сварено.

Най-добре е през първия ден при диария да не се храните, а единствено да пиете черен чай, леко подсладен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР