Диарията и стомашното неразположение най-често се появяват заради прекаляване с

...
Диарията и стомашното неразположение най-често се появяват заради прекаляване с
Коментари Харесай

Цариче при диария и стомашно-чревни неразположения

Диарията и стомашното неразположение най-често се появяват поради невъздържание с избрана храна или да съчетаването на несъвместими артикули. Понякога повода може да бъде и в некачествени или остарели артикули.

Стомашното разстройство може да бъде признак и на някакво заболяване. Можете да вземете ограничения вкъщи – да вземем за пример да се опитате да спрете диарията с билки, само че в случай че няма резултат, потърсете мнението на експерт.

Народната медицина предлага доста билки за стомашни проблеми, ето и няколко предписания:

- Сложете 1 ч.ч. вода в тенджера на котлона и откакто заври, залейте 2 с.л. жълт кантарион в термос. Оставете сместа към половин час и по-късно я прецедете – пийте от запарката на дребни глътки, до момента в който не настъпи някакво усъвършенстване.

- Друга ефикасна рецепта можете да приготвите благодарение на кисел бодил. Сложете супена лъжица от билката в термос и залейте с гореща вода – към 1 ½ ч.ч. Оставете сместа да се запари за три часа и по-късно прецедете и пийте на дребни глътки.

- Дъбовата кора е също ефикасна при стомашно неразположение – залейте супена лъжица от нея с 1 ч.ч. вряла вода. Оставете запарката да изстине изцяло, след което прецедете и пийте по 2 ч.л. на 15 минути.

 Цариче

- Нарът е доста сполучлив при проблеми със стомаха – сварете за 10 минути 1 ч.л. кора от нар в половин литър вода. След това прецедете и приемайте по една винена чаша преди храна.

- В случай, че нямате диария, само че усещате стомашни болки, направете си чай с бял равнец. Сложете 1 с.л. в 1 ч.ч. вряща вода и след три минути отдръпнете от котлона. Подсладете с мед и изпийте. За един ден изпийте два–три такива чая.

- Изключително ефикасна билка при стомашни неразположения е и царичето. Запарката от това растение се употребява за лекуване освен на диария, само че и на гастроентерит, успокоява стомашните колики. Помага още за контролиране на изобилна менструация, вагинално течение, инфекции на сълзящи рани или екземи.

За да си я приготвите, са ви нужни 2 ч.л. изсушена билка, която би трябвало да залеете с 1 ч.ч. вряла вода. Захлупете сместа и я оставете запарката да престои четвърт час, след което прецедете. Приемете запарката на три приема.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР