Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики заяви в

...
Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики заяви в
Коментари Харесай

Диана Русинова за автобусната катастрофа: Няма маркировка и липсват пътни знаци


Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики съобщи в на bTV, че на мястото в Свиленградско, където стана тежката автобусна злополука с един умрял и доста ранени, че няма маркировка и липсват пътни знаци.

“Говорим за случай, в който още веднъж стопанинът на пътя не си е приключил работата. Поради това лидерът е позволил неточност. Категорично не можем да отречем, че лидерът е позволил неточност, само че би трябвало да си отговорим на въпроса за какво я е позволил ”, добави тя.

Русинова изясни, че пътят, на който се случва злополуката е II-55, за който има голям брой сигнали.

“Това е пътят, който стартира във Велико Търново и свършва при Свиленград, през него минава Проходът на Републиката. На това съответно място има извънредно хлъзгав асфалт, липса на каквато и да е било маркировка, изключително във връзка с крайните линии на пътя, липса на пътни знаци ”, сподели още тя.

Русинова, изясни, че по план там би трябвало да има знак, който да укаже на водачите, че следва рисков завой наляво.

„ Там има голям брой следи от предишни удари. Местните също споделят, че има много ПТП-та в региона. След като се излезе от обитаемото място има един единствен знак, който указва, че в случай че има сняг и зимни условия, би трябвало да си сложите вериги. След това има знак за рисков завой надясно със възбрана за изпреварване и по-късно съвсем 1,5-2 км. до мястото на случая няма никакъв различен пътен знак “, съобщи тя.

„ Твърди се от регионалното пътно ръководство, че там би трябвало да има знак за рисков завой наляво с лимитирани на скоростта 40 км/час. Но след обитаемото място ограничаването на скоростта е 90 км/час, т.е. преди този момент е трябвало да има знак за 60 км/час, последователно по-късно да се понижи скоростта до 40 км/час или до някаква друга рационална скорост. Никакви знаци няма, било е мрачно, валяло, лидерът може да се е заблудил “, изясни Русинова.

Тя добави, че АПИ не си прави работата.

„ Цари тотално безхаберие, не можем да продължаваме по този метод, без да се взимат ограничения за пътища, за които знаем, че има проблем “, съобщи Русинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР