Диаметрално противоположни позиции по начина и формата на дебат по

...
Диаметрално противоположни позиции по начина и формата на дебат по
Коментари Харесай

За дебата по вота на недоверие – ГЕБР: Ще ни отнеме половин ден, БСП: Да се пренесе от НС в обществото


Диаметрално противоположни позиции по метода и формата на спор по вота на съмнение към държавното управление „ Борисов “ - 3 показаха през днешния ден от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, съобщи кореспондент на БГНЕС

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че – дебатът за вота на съмнение е добре да се води освен в Народно събрание, а и в обществото отвън Народното събрание. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов откакто дефинира, че вотът на съмнение ще е пилеене на време, съобщи, че „ той ще ни отнеме може би половин ден, с цел да може да се водят диспути “.

„ Ще създадем парламентарна позиция и отбрана в пленарна зала и съм уверен, че този избор просто ще бъде пилеене на време и ще ни отклони за няколко часа от естествената парламентарна активност, обвързвана със законодателството и приемането на бюджета за 2018 година Разбира се, че това ще бъде една загуба на време, тъй като страната има съответните положителни индикатори и опозицията няма различни решения за това, което сме създали до момента. Това ще бъде загуба на време, само че би трябвало да се съобразим с конституционните разпореждания и парламентарната процедура “, съобщи Цветанов. „ Опозицията е в правото си. Когато реши, че желае да изиска избор на съмнение, тя би трябвало да внесе съответните претекстове. Дебатът ще се води в зала. Ние се придържаме към начертаната стратегия, приемането на бюджета и законодателството, което има директно отношение към уговорките по управническата ни стратегия. От тази позиция, вотът на съмнение ще ни отнеме може би половин ден, с цел да може да се водят диспути, другояче нямаме смяна от това, което сме си начертали ”, съобщи Цветан Цветанов.

Корнелия Нинова съобщи, че съгласно нея вотът ще бъде триумф, в случай че дебатът не се случи единствено в Народно събрание, а стане публичен диалог отвън Народното събрание. „ Не бива единствено тук да затваряме тази тематика. Наистина желаеме битката с корупцията да се стартира един път вечно и то както би трябвало, а не с политическа реплика. Целта е истината “, съобщи тя.

Решихме на съвещание на Парламентарната група да излъчим един екип от Българска социалистическа партия, да помолим Движение за права и свободи и Воля и те да създадат същото и другата седмица да стартират публично диалозите по тематиката на вота и по кое време да го внесем. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Нашето предложение ще бъде на тематика корупция. Това не ни лимитира в кои сфери да приказваме за корупция. Може да е в опазване на здравето, обучение, районно развиване, на всички места имаме мотиви за това “, акцентира Нинова.

„ Ще изчакаме Движение за права и свободи и Воля да излъчат екипите си, ние сме подготвени с нашите и другата седмица сядаме на диалози Разговорите ще бъдат в Народното събрание, няма да има нищо прикрито покрито “, увери водачът на Българска социалистическа партия.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден Волен Сидеров изрази увереност, че няма да мине вотът. „ Вотът на съмнение няма да мине, защото обединението и парламентарното болшинство са постоянни “, съобщи Сидеров.

„ Темата на вота на съмнение е дясна, тъй като корупция нормално има, когато ръководят леви ръководства. Темите за избор на съмнение за Българска социалистическа партия, която претендира да е лява, би трябвало да бъдат-доходи, трудово-правни връзки, обществено неравноправие, опазване на здравето. Вместо това те избират тематика, с която просто залагат на първичните сетива, на дразненето “, счита Волен Сидеров.

Той разяснява, че няма ясна формулировка за корупция и заради тази причина може да се спекулира с тематиката.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР