Диалогът София-Скопие е политически, той не е между хората. България

...
Диалогът София-Скопие е политически, той не е между хората. България
Коментари Харесай

Андрей Слабаков: Не мога да разбера как някой си ляга българин, а на сутринта внезапно има македонско самосъзнание

Диалогът София-Скопие е политически, той не е сред хората.

България се държи доста по-добре към Македония, в сравнение с тя към нас.

Това съобщи за „ Тази неделя “ по евродепутатът Андрей Слабаков във връзка разногласието сред България и Северна Македония.

Пак ще съм краен. За мен македонците са българи, които живеят в региона Македония. Не мога да схвана по какъв начин някой си ляга българин, сутринта се поглежда в огледалото и ненадейно има македонско съзнание. Не е допустимо бащите им и дядовците им да са воювали за свободата на Македония като част от България и за българската войска, а те са се събудили с македонско съзнание, съобщи Слабаков.

Сърбите и Коминтерна съумяха да промият мозъка на хората, които живеят в Македония, и това е извънредно притеснително, счита той.

А това, че ние желаеме да си подарим нашата история на Македония, също е необичайно. Такава страна в никакъв случай не е имало, добави Слабаков.

Той е срещу апелите да загърбим историята в нашите връзки и разяснява:

Един народ, който няма минало, е несъмнено, че няма и бъдеще.

По мотив концепцията на премиера за самолетна линия сред София и Скопие евродепутатът съобщи, че е неуместна. То този аероплан аха да излети и ще стигне до Скопие, карайки единствено по пистата, разяснява Слабаков във връзка с късото разстояние сред двете столици. Според него вярното е да се довърши железопътната линия.

Мисълта в Европа да има война е неуместна, счита евродепутатът.

Той спорели персоналното си мнение за напрежението Украйна – НАТО:

Това нещо се е предписание десетки пъти. Създава се едно напрежение сред две по-големи сили, с цел да може да се вдигне бюджетът за въоръжаване. Това е класическата скица. Обикновено се случва, когато демократите дойдат на власт в Щатите.

В момента евродепутатът работи върху отчет за енергийно бедните, които съгласно него ще се усилят в Европа поради Зелената договорка.

По мотив противоепидемичните ограничения той акцентира, че е редно като има правила, те да важат за всички. Аз не съм здравен специалист, по тази причина се поверявам на специалистите, уточни Слабаков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР