Диагнозата (на Стойчо Кацаров) идва от лъжа, но един лекар

...
Диагнозата (на Стойчо Кацаров) идва от лъжа, но един лекар
Коментари Харесай

Лекарят на Кацаров в Пирогов: Направихме го, за да не плаща скъпи изследвания |

„ Диагнозата (на Стойчо Кацаров) идва от неистина, само че един доктор не може да не прави разлика сред диагноза и заглавие на клинична пътека “, съобщи завеждащият Клиниката по вътрешни заболявания на " Пирогов " доцент доктор Петър Атанасов в предаването „ Тази заран “.

„ Направих го, с цел да не заплаща скъпи проучвания “, категоричен е доцент Атанасов.

Повод за неговото изказване е изказванието на служебния здравен министър, че от " Пирогов " са му издали подправена диагноза - цироза на черния дроб, че е вписан като легнал в клиника пациент без да е бил там и че по клиничната пътека са платени проучвания, които не са му правени. Доц. Атанасов опроверга неговите изказвания.

От коментар на медици в болничното заведение стана ясно, че Кацаров е търсил здравна помощ в посочения интервал поради постковид признаци - били са му нужни проучвания, които костват към 500 лв.. За да не ги заплаща, е пуснала клиничната пътека.

Това, прочее, е процедура в огромна част от лечебните заведения. Често пациенти се одобряват фиктивно - поради болничен или с цел да си създадат гратис проучвания, които в извънболнична конюнктура Здравната каса не поема. Всяка клинична пътека изисква на пациента да се създадат съответни проучвания. Ако името на пътеката и действителната диагноза се разминават, постоянно част от проучвания се пропущат - просто тъй като пациентът няма потребност от тях.

„ Направих го като за брат, а той се оказа Павлик Морозов, продаде ме за дребни политически дивиденти “, сподели доцент Атанасов, който означи, че със служебния министър на опазването на здравето са дългогодишни фамилни другари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР