Диабетът определено прави живота по-труден, но може да се държи

...
Диабетът определено прави живота по-труден, но може да се държи
Коментари Харесай

Какво трябва да ядете, ако имате диабет?

Диабетът несъмнено прави живота по-труден, само че може да се държи под надзор. И освен благодарение на медикаменти, само че с вярна диета. Ще помогне за управление на равнищата на кръвната захар и ще понижи риска от затруднения.

Поддържането на отмерено равнище на кръвната глюкоза, без високи стойности или ниски, може да забави прогресията на болестта.
Тревожността води до диабет и сърдечни болести при мъжете
Американски учени са стигнали до извода, че мъжете, които повече се безпокоят, по-рано развиват заболявания на сърцето и диабет. Резултатит...
Прочети повече
Има разнообразни диети, предопределени за намаление на кръвната захар. Диета с ниско наличие на въглехидрати, отбягване на модифицирани храни, кето диета, която е известна през последните няколко години и доста други. Редовните по-малки хранения също могат да оказват помощ за поддържане на равнищата на глюкозата постоянни през целия ден.

Здравословните закуски включват храни с високо наличие на протеини и фибри и ниско наличие на модифицирани въглехидрати и захари.

Протеинът е значим за растежа и възобновяване на телесните тъкани, а в всекидневието го оценяваме с чувството за задоволеност, което ни разрешава да не преяждаме.

Някои откриватели считат, че диетата с високо наличие на протеин е уместно за диабетици, само че към момента няма дефинитивно решение по този въпрос. Проучване от 2017 година демонстрира, че не всички протеини са идентични за хората с диабет. Ето за какво е значимо да включите протеини в диетата - ядки, семена, бобови растения и соеви артикули, нахут, фасул, тофу…

Разбира се, когато става дума за приготвена храна, е извънредно значимо да се ревизират етикетите. Добавената захар може да се крие съвсем на всички места.
Забравете за този плод, в случай че имате диабет
За пациентите с диабет диетата е от първостепенно значение за направляваме на болестта им. Но има един плод, който не би трябвало да при...
Прочети повече
Фибрите са доста значими – изследванията демонстрират, че някои типове фибри могат да понижат инсулиновата устойчивост. Учените са потвърдили, че диета с високо наличие на фибри може да понижи риска от диабет вид 2 с 20-30%. Добри източници на фибри са плодовете и зеленчуците, бобовите растения и пълнозърнестите храни.

Сол

Солта е доста по-вредна за сърцето и кръвоносните съдове. Диета с ниско наличие на натрий оказва помощ за намаление на кръвното налягане и понижава риска от сърдечен удар. Важно е да запомните, че почти 75% от цялата сол идва в нас с подготвени артикули, тъй че би трябвало да им обърнете огромно внимание. Най-добрите ви другари би трябвало да са плодовете, зеленчуците и несолените ядки.

Коварни закуски

Разбира се, би трябвало да избягвате храни, които могат да причинят внезапно повишение на равнищата на захарта. Сладкишите - от тях е дребна изгодата, само че основават доста проблеми. Внимавайте със соковете, лимонадите и алкохолните коктейли. Проучете доста деликатно етикетите на „ здравословните “ протеинови или зърнени блокчета, от време на време те имат повече захар, в сравнение с в шоколада.
5 храни, които понижават риска от диабет
Здравословната диета е от първостепенно значение в битката с диабета. За да контролирате равнищата на кръвната захар, би трябвало да изберете п...
Прочети повече
Превод:goodhouse.ru

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР