ДГС Суворово подари фиданки на ОУ Васил Левски в с.

...
ДГС Суворово подари фиданки на ОУ Васил Левски в с.
Коментари Харесай

Горското подари фиданки на училище във варненско село

ДГС " Суворово " подари фиданки на ОУ " Васил Левски " в с. Михалич, община Вълчи дол. Дръвчетата бяха засадени в двора на учебното заведение, а залесителната самодейност се трансформира в същински празник, отдаден на грижата за природата.

Събитието бе част от националната акция " Лесовъд за един ден ", посредством която горски чиновници оказват помощ на деца да усвоят потребни познания и умения за опазването на зеленото благосъстояние. За своето интензивно присъединяване в залесяването учениците от ОУ " Васил Левски " получиха от ДГС " Суворово " грамоти и дарове.

" Чрез акцията се опитваме да предадем своите познания и насъбрания опит на младежите, на които ще завещаем грижата за природата ", разяснява шефът на горското стопанство инж. Радостин Желязов. По думите му през тази година на територията на ДГС " Суворово " ще бъдат залесени 63 дка. " На други 1310 дка предвиждаме лесовъдски мероприятия за да подпомогнем естественото обновяване на горите, което е извънредно значимо за развиването на устойчивите локални типове ", осведоми инж. Желязов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР