Дезинформацията няма място в София - така кметът Васил Терзиев

...
Дезинформацията няма място в София - така кметът Васил Терзиев
Коментари Харесай

Терзиев за топ 3 фрапантни неистина на Ваня Григорова

Дезинформацията няма място в София - по този начин кметът Васил Терзиев разяснява присъединяване на миналогодишната му съперничка на балотажа в София Ваня Григорова. В обществените мрежи той означи " топ 3 фрапантни лъжи " на кандидатката, в този момент общинска съветника на Българска социалистическа партия.

" Вие сте общински консултант за първи път, само че това не оправдава разпространението на погрешни обстоятелства, игра със страховете на хората, както и да противопоставяте работещите в разнообразни браншове ", отбелязва Терзиев.

Забележките му са към изказванията на Григорова, че увеличените заплати в превоза отсъстват в новия бюджет на Столична община, както и че първият бюджет на Терзиев не подвига заплатите на другите чиновници в общината.

" Заплатите за превоз се вписват в икономическата рамка, която е обособен документ, който следва да внесем и също да мине през публично разискване ", отбелязва кметът. " Заплатите в цялата Столична община са ниски не от през днешния ден. Увеличението им не е въпрос на предпочитание, а на благоприятни условия. За да променим това, работим за промяна и стабилизиране на икономическите индикатори на София и нейните сдружения. "

Григорова също по този начин разгласи, че резултатите от машинния избор в част от секциите не са преброени - като означи изгубени 15 флашки от машините и съобщи, че разписките от машинния избор не се броят, а се съпоставят единствено протоколите. 

" Припомням ви, че на последните избори се брояха бюлетините в урните. Защото машините станаха принтери. Внушенията за 15 " изчезнали " флашки и въздействието им върху изборния резултат не са правилни ", пресича я Терзиев.

Факт е, че машините не бяха употребени както на предходни избори и разписките от тях се брояха от всяка секционна комисия - а флашките служат просто за в допълнение равнище на инспекция.

Григорова разяснява и течащото сега дело на Българска социалистическа партия против резултатите от изборите, като съобщи (на базата на инспекция в 300 секции, към 15% от всички), че има неотчетени гласове и за двамата, само че тя води с към 214 гласа. Според формалните резултати Терзиев е пред нея с 4776.

" Форма на пренебрежение към съда е да се разясняват дейности по делото или изказвания отвън подтекст. Това може да бъде разтълкувано като оказване на напън. Ние се доверяваме на процеса и независимостта на съда ", отбелязва Терзиев.

И добавя, че доверието в изборите у нас по този начин или другояче е подкопано, зове Григорова да не го " задушава " с " лъжи ".

" Ние търсим решения. Вие какво вършиме? ", пита кметът.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР