Дезинформацията е първият от греховете, от грешките - да го

...
Дезинформацията е първият от греховете, от грешките - да го
Коментари Харесай

Папа Франциск разкритикува дезинформацията в медиите

" Дезинформацията е първият от греховете, от грешките - да го кажем по този начин - на публицистиката ", сподели предстоятелят на Римокатолическата черква по време на визита във Ватикана за връчването на журналистическа премия в наличието на италиански публицисти.

Според Светия отец греховете на публицистиката " са четири ": " дезинформацията, когато един публицист не осведоми или дезинформира; изказванията без доказателства; клеветата... и любовта към абсурда ", оповестява Българска телеграфна агенция.

" Например операциите от страна на хора, които популяризират подправени вести от интерес, с цел да ориентират публичното мнение (в избрана посока), ме безпокоят ", съобщи папата. Той прикани за отговорност в " трагичната обстановка, през която минава Европа, с продължаването на войната в Украйна ".

" Надявам се да бъде обещано място на гласовете на мира, на тези, които са ангажирани с прекратяването на този, както и на толкоз доста други спорове ", сподели в умозаключение Франциск.

Талантлив комуникатор, 86-годишният папа аржентинец, който има планувано посещаване в Монголия идната седмица, даде голям брой изявленията, откогато седна на престола на Свети Петър, отбелязва Агенция Франс Прес. Агенцията дефинира Франциск като много по-многословен и отзивчив от неговия предходник Бенедикт Шестнайсети.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР