Дезинфектантът стана един от задължителните продукти, който всеки от нас

...
Дезинфектантът стана един от задължителните продукти, който всеки от нас
Коментари Харесай

Един дезинфектант - много употреби

Дезинфектантът стана един от наложителните артикули, който всеки от нас има и носи със себе си. Заедно с маските, несъмнено.
 Кислородната вода, водородният пероксид и използването като дезинфектант
Кислородната вода - безвреден дезинфектант

Как и къде да я използваме

Вероятно обаче не сме се замисляли, че гелът, който използваме за разчистване на ръцете си без вода, може да ни влезе в приложимост и за разнообразни други цели. Така и по този начин ни се намира, за какво да не го употребим оптимално.

Полиране на сребро

Благодарение на алкохола в състава на дезинфектанта, сребърните принадлежности и бижута ще заблестят като нови. Нужни са ни няколко капки и мека забрадка.
 Снимка 517571

Почистване на очила

Ако нямаме специфичен спрей или различен артикул за задачата, можем да използваме и въпросното гелче. С него елементарно отстраняваме отпечатъците от пръсти.
 Дезинфектантите, вярното им предпазване и грешката, която ги прави неефективни
Грешката с дезинфектантите, която да заобикаляме

За да има изобщо смисъл от тях

Дезодорант

Ако нямаме спрей, стик или рол-он на разположение, а усещаме, че сме се изпотили, то можем да използваме дезинфектанта за обезвреждане на неприятната миризма. Той сполучливо отстранява бактериите, които са нейните причинители.

Сух шампоан

Алкохолното наличие с продукта за стерилизация ще понижи количеството себум по скалпа, когато не сме си измили косата. Просто втриваме няколко капки в корените и сме подготвени.
 Снимка 517578

Преса за коса

Ако не сме я почиствали скоро, сигурно можем да видим неприятни натрупвания. Тях можем елементарно да почистим с памучен тампон и малко дезинфектант. Така сме сигурни, че сме премахнали и всички бактерии, които вероятно се намират върху уреда и могат да се трансферират и върху скалпа ни.

Лепенки

С гелчето с алкохол елементарно ще премахнем следи от етикети от разнообразни артикули, както и от лепенки за рани, които сме употребявали по кожата си, предава Reader`s Digest.
 Скрежта, ледът, стъклото на автомобила и новата изгода на дезинфектантите
Как да се оправим със скрежта по стъклата на колата

Още изгоди от дезинфектанта срещу COVID-19

Тоалетна паница

Ако употребяваме някоя социална тоалетна, елементарно можем да я почистим като сложим малко количество дезинфектант върху парче тоалетна хартия и минем през всички повърхности, до които бихме имали контакт.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР