Дезертирал руски пилот за това как руските командири злоупотребяват с позициите си

...
Максим Кузминов, руският пилот на хеликоптер, който наскоро бе дезертирал
Коментари Харесай

Максим Кузминов, руският пилот на хеликоптер, който наскоро бе дезертирал в Украйна, заяви, че висшите руски военни командири „живеят за собственото си удоволствие“ в интервю с украински журналист и блогър Володимир Золкин, публикувана на 4 септември.

Прочетете също: Паметна служба почита екипажа на трагичната катастрофа с хеликоптер Ми-8 в Донецка област

Една конкретна история, която той сподели, включваше два военни хеликоптера използвани за транспортиране по въздух на домашната котка на командира.

На въпрос дали е имало нелогични или нерационални използвания на пилоти и авиация, Кузминов каза: „Да, имаше много случаи.“

< p>„Нашият командир трябваше да транспортира котка, която имаше впечатляващо родословие“, каза Кузминов.

„За да направите това, бяха назначени два екипажа на Ми-8 и Ми-24 [хеликоптер]. И така, два хеликоптера транспортираха това прекрасно животно, така да се каже, от Ростов до Йейск [авиобаза] — Ми-8 летеше с котката, докато Ми-24 кръжеше, за да осигури прикритие.“

Прочетете също: Дронове се опитват да атакуват завод за хеликоптери близо до Москва, полетите са отложени на няколко летища

Той отбеляза, че по това време на борда е имало шестима военни и полетът до местоназначението е отнел около час.

„Изгорихме много гориво, ресурси; освен това на екипажите не винаги е позволено да почиват“, каза пилотът, добавяйки, че на руските ВВС „липсват обучени пилоти“.

Прочетете също: Правителството уволни Крук като ръководител на Държавната служба за извънредни ситуации профил хеликоптерна катастрофа

Описвайки отношението на командирите към техните подчинени в руската армия като цяло, Кузминов твърди, че руските войници са „оставени на произвола на съдбата“, а командирите „никога нямат време да се справят с това — те имат свои собствени проблеми."

На 23 август Кузминов приземи руски хеликоптер Ми-8 в Полтавска област, предавайки самолета на Украйна. По-късно официални източници потвърдиха, че това е заключението на шест- продължила месеци операция от военното разузнаване на Украйна.

Прочетете също: Данилов поставя рекорда за това колко F-16 Украйна ще получи и за обучение на пилоти

В допълнение към самия самолет , трансферът включва резервни части за изтребители Су-27 и Су-30.

Кузминов и семейството му сега са в Украйна, след като са били евакуирани предварително от Русия. Оттогава той публично призова други руски пилоти да последват примера му.

Ние носим гласа на Украйна в света. Подкрепете ни с еднократно дарение или станете меценат!

Прочетете оригиналната статия за Новия глас на Украйна

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР