Дейвид Кей Джонстън с унищожителна критика към стопанина на Белия

...
Дейвид Кей Джонстън с унищожителна критика към стопанина на Белия
Коментари Харесай

Биографът на Тръмп: Стана по-лошо, отколкото се опасявах

Дейвид Кей Джонстън с унищожителна рецензия към стопанина на Белия дом

Политиката, която води Доналд Тръмп, е извънредно рискова за международния мир. Той е непредвидим, стана по-лошо, в сравнение с се очакваше. Това декларира известният американски проверяващ публицист и притежател на влиятелната премия " Пулицър " Дейвид Кей Джонстън.
През 2016 година, когато Тръмп водеше предизборна борба като претендент на републиканците за президент на Съединени американски щати, Джонстън разгласява негова биография, озаглавена " Досието Тръмп ".

В изявление за немския ежедневник " Нордвест Цайтунг " именитият публицист и създател приказва намерено за съществените неточности на президента на Съединени американски щати.

Господин Джонстън, тъкмо преди година, още преди Доналд Тръмп да бъде определен за президент на Съединени американски щати, вие предупредихте за задаващ се призрачен сън. От днешна позиция смятате ли, че сте бил прав?

Стана по-лошо, в сравнение с се притеснявах. Тръмп се оказа изцяло непредвидим, защото няма никакъв политически опит и към момента не схваща по какъв начин в Съединени американски щати се ръководи в духа на конституцията. Той счита, че Конгресът и съдилищата са му подчинени. Обгражда се с почитатели, които желаят да унищожат американската политическа система.

Тръмп съумя ли към този момент да промени Съединени американски щати?

Все още не се знае дали Тръмп ще се подхлъзне и скоро ще изчезне, без да остави дълбока диря. Едва през идващите президентски избори през 2020 година ще забележим дали е радикализирал и трайно разединил страната. Опасността е огромна. Неговата изборна победа преди година шокира доста десни и леви политици. Те обаче не съумяха да излъчат нито собствен безапелационен водач, нито да показват политически проект " Анти Тръмп ". Обединяват се към концепцията за оказване на опозиция. Но до момента в който демократите единствено споделят против какво се афишират и не оферират своя визия за бъдещето, зад която да застанат, то те нямат никакви шансове.

В момента президентът е в Азия. Във вторник от Сеул той прикани Пхенян към договаряния по нуклеарната му стратегия. Ще се удаде ли на Тръмп да смъкна напрежението със Северна Корея?

Точно противоположното. Визитата на Тръмп в Азия наподобява е част от целенасочена тактика за провокация. По време на предизборната битка той разгласи, че естествено ще използа атомни оръжия. Сега той желае да предизвика Пхенян към реакция, с цел да може да реализира оповестеното си желание и да оправдае нуклеарен удар против Северна Корея. Застрашен е животът на 25 милиона души, живеещи в страна затвор, а Съединени американски щати биха се трансформирали в незаконна страна. За мен Доналд Тръмп е голяма заплаха за международния мир. И в Близкия изток прави пакости. Той похвали Саудитска Арабия поради борбата й против тероризма, а тъкмо саудитите финансират повече терористи, в сравнение с всички останали страни. Просто му липсват съществени знания, с цел да може да взима мъдри решения.

Смятате ли, че през 2020 година Тръмп още веднъж ще се кандидатира за президент?

Ясно е, че ще го направи и на идващите избори. Той към този момент стартира да набира дарения за предизборната си акция, въпреки да беше определен за президент едвам преди година. И в това отношение погазва всички правила. Живителният извор на неговата власт са налудничавите показа на републиканците, които следват линията на пропагандни медии и уеб сайтове, като Fox, Breitbart и InfoWar. Медиите непрекъснато популяризират Fake News (лъжливи новини), а хората всеобщо се ловят на въдицата им. Докато повече от половината републикаци имат вяра на Тръмп и не прозират триковете и лъжите му, до тогава републиканците в Конгреса няма да могат да се възправят против него, без да разрушат личната си политическа кариера.

Превод: Клуб Z

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР