Дейвид Хигинс, промоутър на шампиона на WBO в тежка категория

...
Дейвид Хигинс, промоутър на шампиона на WBO в тежка категория
Коментари Харесай

Промоутъра на Паркър лети до Лондон, за да подпише договора за битка с Джошуа

Дейвид Хигинс, промоутър на първенеца на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО), се готви да лети до Лондон, с цел да се срещне с Еди Хърн, промоутър на първенеца на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО), с цел да завършват договорката за борба сред двамата боксьори за 31-ви март.

"Нещата са на път да се случат. Еди и аз обсъдихме всичко и на следващия ден ще хвърча до Лондон, с цел да се срещнем персонално. Това е проектът за в този момент ", съобщи Хигинс.

Ако договорката бъде финализирана на следващия ден, Джоузеф Паркър ще отпътува за Лондон за евентуална конференция с Джошуа.

Преди това, обаче, новозеландецът ще би трябвало да чуе окончателните детайлности от своя промоутър.

"Ако успеем да сключим договорка и да подпишем контракта, тогава Джо евентуално ще лети до Лондон по средата на седмицата ", удостовери Хигинс.

Миналия месец двете страни най-сетне реализираха съглашение по най-важната част от договорката - разделянето на приходите. Двете страни преговаряха по тази тематика в продължение на няколко седмици.

Преговорите бяха зациклили за известно време на разделяне 65/35 в интерес на Антъни Джошуа. Но в последна сметка до съглашение се стигна, откакто Джошуа ще прибере сред 65 и 70%-та, а Паркър ще получи сред 30 и 35-%-та.

Ако пък Паркър завоюва, той ще обере ларвите в реванша, най-малко във финансов аспект, защото ще получи 55%-та от приходите, до момента в който Джошуа ще вземе 45%-та - по клаузата за реванша.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР